Adriana Blahová Futbal

Prípravka ViOnu: So sezónou sa rozlúčili bronzom!

Na mestskom štadióne prebehol ďalší ročník ViOn Cup-u PFA s medzinárodným obsadením do deväť rokov. Za domáci ViOn sa predstavili dva tímy – modrí a červení.

Na turnaji sa zúčastnilo desať tímov z Vácu, Trenčína, Levíc, Komárna, Nitry, Močenku, Dunajskej Stredy, tím FC Brumov z Čiech a dva domáce tímy. Na veľmi kvalitnom podujatí skončil červený tím ViOn-u na treťom mieste. Červení boli deviati. Zvíťazil favorit turnaja AS Trenčín. Druhé miesto obsadili Levice.

Celkovo sa odohralo štyridsaťpäť zápasov. „Chlapci odohrali po deväť zápasov po dvadsať minút. To znamená, že každý tím odohral stoosemdesiat minút, čo sú v podstate dva veľké zápasy. Turnaja sa zúčastnilo stopäťdesiat žiakov,“ tvrdí riaditeľ PFA, Dušan Husár. „Tento turnaj ukončilsezónu PFA. Žiakov čaká krátka prestávka. Cez prázdniny postupne všetky tímy začnú s prípravou.“

Najvydarenejším výkonom našich bol podľa vedúceho tímu, Michala Zöldera, zápas proti Komárnu. „Bol to veľmi ťažký zápas. Podarilo sa nám ho vyhrať v posledných sekundách. Súper bol veľmi dobrý,“ hodnotí vedúci tímu.

Deti sa tešili z autogramiády futbalistov ViOn-u A. Podpisy prišli rozdať Kuciak, Majerník, Chren a Pavlenda. Hráči hádzali autogramy na nohy, kopačky, ruky a bruchá.

Túto sezónu skončila prípravka na piatom mieste. „Bolo to hlavne kvôli tomu, že na jar sa nám veľakrát nepodarilo postaviť najlepšie mužstvo, pretože nás kvárila maródka. Bolo veľa chorých. Zasiahla nás epidémia kiahní. V konečnom dôsledku som s tým piatym miestom spokojný,“ priznáva vedúci tímu U 9, Michal Zölder.

Prípravka ViOnu: So sezónou sa rozlúčili bronzom!
1
Galéria
turnaj vion u 9
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM