Kultúra

Pripomenieme si ich záslužnú prácu: V Moravciach sa uskutoční oslava Dňa učiteľov

Sviatok učiteľov sa blíži. Už čoskoro sa v Zlatých Moravciach uskutoční veľká slávnosť, ktorou si uctíme prácu pedagógov z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Pripomenieme si ich záslužnú prácu: V Moravciach sa uskutoční oslava Dňa učiteľov
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Deň narodenia pedagóga, filozofa, spisovateľa a teológa Jana Amosa Komenského – 28. marec – sa stal pre vyučujúcich sviatkom. Tak to bolo v bývalom Československu, tak je to v súčasnej Slovenskej republike. Deň učiteľov je pre nich chvíľou, keď žiaci aj spoločnosť majú príležitosť spomenúť si na ich prácu.

Pri príležitosti Dňa učiteľov sa v Zlatých Moravciach uskutoční veľké slávnostné podujatie. Konať sa bude deň pred ich sviatkom, 27. marca 2018, v divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu (MSKŠ). Program pripravuje samotné mesto spoločne s MSKŠ.

V rámci neho odznie príhovor primátora Dušana Husára, chýbať nebude slávnostné ocenenie nominovaných pedagógov z nášho mesta. Pripravené bude i vystúpenie žiakov a učiteľov Základnej umeleckej školy.

Deň učiteľov sa v Slovenskej republike slávi ako spomienka na narodenie Jana Amosa Komenského (28.3.1592–15.11.1670), ale v iných krajinách sveta si pedagogickí pracovníci svoj deň pripomínajú 5. októbra. Vyhlásila ho OSN pre vzdelanie, vedu a kultúru (UNESCO) v roku 1993 za Medzinárodný deň učiteľov s cieľom pripomínať si spoločné podpísanie Odporúčania UNESCO a Svetovej organizácie práce o pracovných podmienkach vyučujúcich z 5. októbra 1966.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM