Veronika Kalinová Rôzne

Primátorská zabíjačka prilákala množtvo Zlatomoravčanov: Mäsové špeciality išli na dračku

Vôňa zabíjačkových špecialít prilákala na Námestie Andreja Hlinku množstvo Zlatomoravčanov. O mäsovú hostinu sa postaral primátor Peter Lednár, ktorý usporiadal fašiangové podujatie s názvom Primátorská zabíjačka.

Ilustračný obrázok k článku Primátorská zabíjačka prilákala množtvo Zlatomoravčanov: Mäsové špeciality išli na dračku
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa Zlatomoravčania prebudili do rána plného lákavej vône pečeného mäsa, klobások, gulášu či kapustnice. Na námestí sa konal v poradí 3. ročník Primátorskej zabíjačky v rámci fašiangových osláv v našom meste.

Chladné počasie ľudí neodradilo

Na začiatok primátor Peter Lednár privítal všetkých Zlatomoravčanov na tomto podujatí. Hneď po príhovore sa folklórny súbor Inovec postaral o dobrú náladu svojím hudobným vystúpením. Aj napriek chladnému počasiu sa čoraz viac a viac Zlatomoravčanov zastavovalo na námestí, aby si vychutnali folklórne vystúpenie a zároveň si pochutnali na zabíjačkových špecialitách, ktoré rozvoniavali všade naokolo.

Bohatá ponuka špecialít

Po pár minutách sa pri stánkoch s mäsovou hostinou vytvoril dlhý rad ľudí, ktorí si za symbolickú sumu mohli dopriať čokoľvek z bohatej ponuky. „Vedenie mesta dalo pre túto príležitosť spracovať tri prasce, z ktorých boli vyrobené všetky výrobky tradičnej zabíjačky,“ povedal Miroslav Ďuráček, riaditeľ Mestského strediska kultúry a športu. Štvrté prasa viselo priamo na námestí, slúžilo hlavne ako tematický doplnok k podujatiu.

Pozrite si aj fotografie z tohto podujatia v našej fotogalérii.

Primátorská zabíjačka
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM