Samospráva

KOMENTÁR. Primátor sa riadi heslom: Nepohodlní na odstrel

Počas Lednárovho funkčného obdobia sa odohralo pomerne veľa zmien na kľúčových postoch mestských podnikov. Ten, kto nepláva s prúdom si veľmi rýchlo „zbalí kufre“ a v okamihu je nahradený niekým vhodnejším. A dôvod? Vždy sa nejaký nájde.

Ilustračný obrázok k článku KOMENTÁR. Primátor sa riadi heslom: Nepohodlní na odstrel
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Zmeny na postoch

Koncom roka 2012 prišiel o miesto Ivan Jedlovský, šéf Spoločného obecného úradu. S úradom sa lúči aj jeho zástupca Robert Balko.

Riaditeľský post v Službyte opustili Peter Sendlai, po krátkom čase si však jeho zotrvanie na poste Lednár rozmyslel a opäť Sendlaia na šéfovskú stoličku dosadil. O kreslo v tomto mestskom podniku prišla aj riaditeľka Sýkorová.

Zmeny počas dvoch rokov primátorovania Petra Lednára sme zaznamenali aj v Technických službách. Po Jozefovi Kováčovi šéfoval komunálnym službám Latika. Počas šéfovania Latiku práve táto mestská príspevková organizácia objavila nový druh predmetu podnikania: mestské kvetinárstvo. Nový riaditeľ Technických služieb Branislav Varga je rovnako ako predtým Latika iba poverený funkciou.

Nepohodlní „na odstrel“

Lednár sa zbavuje nepohodlných ľudí. Podobne sa chcel zbaviť riaditeľa Záhradníckych služieb Mariána Tomajka. Primátor sa pokúsil dvakrát odvolať náčelníka Mestskej polície. Ten má postavenie na úrovni riaditeľov mestských podnikov. Nakoniec dal náčelník sám výpoveď.

Michala Grujbára dosadil do funkcie riaditeľa mestskej nemocnice primátor v polovici roka 2011 a to vraj len na pol roka. Známe je o ňom len to, že vyštudoval gymnázium. Tiež pár dní po svojom vymenovaní Grujbár odvolal skúseného odborníka, hospodársko-technického námestníka Ľuboša Košúta, o ktorom podali skvelé referencie predošlí riaditelia nemocnice.

Ostrý nesúhlas s politikou mesta v súvislosti s menovaním nového riaditeľa nemocnice a transformáciou mestskej nemocnice na akciovku vyslovil okresný šéf Smeru a vtedajší riaditeľ Správy športových zariadení Marián Kéry. Aj on prišiel o miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM