Peter Klimant Samospráva

Prílepy sa rokovania zastupiteľstva tento rok nedočkali: Kedy tam zavítajú poslanci mesta?

Mestskí poslanci zasadali v tomto roku celkovo 12-krát. Ani raz však v mestskej časti Prílepy. Chyzerovce sa pritom rokovania zastupiteľstva na svojej pôde dočkali. Kedy poslanci zavítajú aj k Prílepčanom?

Ilustračný obrázok k článku Prílepy sa rokovania zastupiteľstva tento rok nedočkali: Kedy tam zavítajú poslanci mesta?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci zasadali počas roka 12-krát. Jedenásť rokovaní z toho sa konalo v priestoroch Mestského strediska kultúry a športu, to ďalšie sa uskutočnilo v kultúrnom dome mestskej časti Chyzerovce. Na svoje si mala prísť aj mestská časť Prílepy. Podľa platného uznesenia, ktoré poslanci schválili ešte na začiatku roka 2015, má totiž mestské zastupiteľstvo zasadať počas roka raz v oboch mestských častiach Zlatých Moraviec. V Prílepoch však mestský parlament nezasadal ani raz.

Pôvodne tam pritom bolo na pláne rokovanie, uskutočniť sa malo 17. septembra. Toto však bolo zrušené. Aby nedošlo k porušeniu platného uznesenia mesta, skupinka nezávislých poslancov zaslala ešte pred konaním 12. zasadnutia na radnicu žiadosť, v ktorej žiadali, aby sa decembrové zasadnutie konalo práve v Prílepoch. Túto požiadavku im však zastupujúca primátorka Marta Balážová zatrhla. "Z dôvodu opakujúcich sa problémov so zabezpečením zvukového záznamu zo zasadnutia mestského zastupiteľstva, nie je možné s ohľadom na technické vybavenie uskutočniť výjazdové rokovanie mestského zastupiteľstva v mestskej časti Prílepy,“ vyjadrila sa vo svojej odpovedi pre poslancov.

Decembrové zastupiteľstvo sa tak opäť konalo na pôde Mestského strediska kultúry a športu. Poslanec Marek Holub tu v mene Klubu nezávislých poslancov vystúpil a vyjadril sa k oficiálnej odpovedi zastupujúcej primátorky. „Bolo nám odpísané, že z technických príčin to nie je možné. Ale myslím, že by sa to dalo technicky zabezpečiť, aby to fungovalo. My sme tam mali stretnutie s občanmi a takisto som tam mal výbor mestskej časti v Prílepoch, kde občania mali o to záujem, klásť otázky vedeniu mesta. Preto by som chcel, aby najbližšie zasadnutie v budúcom roku sa uskutočnilo v Prílepoch,“ vyjadril sa na zasadnutí.

Na jeho slová reagovala Marta Balážová, ktorá nečakane s jeho návrhom súhlasila. "Budeme rešpektovať túto požiadavku.“vy­jadrila sa a zároveň dodala, že ďalšie zastupiteľstvo v poradí by sa teda mohlo uskutočniť v Prílepoch.

Môže vás zaujímať:

Park či parkovisko? Autá na nádvorí kaštieľa sú tŕňom v oku občanov i niektorých poslancov

Mestské zastupiteľstvo rozhodlo: Záhradnícke služby Zlatých Moraviec sú zrušené!

Zlatomoraveckí poslanci schválili rozpočet mesta: Pozrite si dôležité cifry na rok 2016

Z poverených sa stali menovaní: Poslanci odklepli riaditeľov mestských podnikov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM