Peter Klimant Krimi

Priestupky v Zlatých Moravciach: Miesta, na ktorých sa vlani rozdávali pokuty najčastejšie

Niekde viac a niekde menej. V Zlatých Moravciach je mnoho zákutí, kde ľudia často cvakajú za rôzne priestupky. Tri miesta však v policajných štatistikách vyčnievajú. Tu sa vlani vyzbieralo najviac pokút...

Ilustračný obrázok k článku Priestupky v Zlatých Moravciach: Miesta, na ktorých sa vlani rozdávali pokuty najčastejšie
Zdroj: TASR

Zlatomoraveckí mestskí policajti sa v uplynulom roku zaoberali v našom meste viacerými priestupkami. Od januára až do decembra 2015 vyzbierali v uliciach na pokutách dokopy 6 780 eur. Najčastejšie opakujúcim sa druhom priestupku bolo vlani u nás porušenie zákazu vjazdu, no často sa opakovali aj iné prešľapy vodičov.

Posvieťme si však teraz na miesta, na ktorých sa vlani podľa mestskej polície udialo najviac priestupkov. Podľa zverejnenej správy o činnosti mestských mužov zákona sa ich v roku 2015 najviac stalo na Župnej ulici, bolo ich až 157. Bloková pokuta sa z toho udelila až v 144 prípadoch, za ktoré sa dokopy vyzbieralo 1 820 eur.

Za Župnou ulicou ide v tesnom závese námestie Andreja Hlinku, kde sa stalo 131 priestupkov. Z nich sa pokuta udelila v 111 prípadov v hodnote 1 430 eura. So 97 spáchanými priestupkami sa na tretie miesto dostala ulica Hviezdoslavova. Ani tu sa však neriešilo všetko pokutou. Previnilci na Hviezdoslavovej cvakali v 73 prípadoch, za čo sa vyzbieralo 990 eur.

V ostatných uliciach už šlo o malé počty, zväčša pod 20 priestupkov. Zaujímavosťou je ešte čas páchania priestupkov. Podľa zverejnenej správy sa ich najviac v našom meste zaznamenalo okolo desiatej hodiny doobeda, až takmer 20 percent zo všetkých zaevidovaných priestupkov.

Môže vás zaujímať:

Priestupky v Zlatých Moravciach? Na TÝCHTO miestach platíme pokuty najčastejšie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM