Futbal

Príchod trénera je spečatený: Ján Kocian podpísal ročnú ZMLUVU

Ján Kocian sa oficiálne stal trénerom FC ViOn. Zmluvu má do roku 2023, môže však zostať dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Príchod trénera je spečatený: Ján Kocian podpísal ročnú ZMLUVU
Zdroj: FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble

Slovenský futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble v utorok podpísal zmluvu s novým trénerom Jánom Kocianom až do 31. mája 2023. Jej súčasťou je aj ročná opcia, pri tíme teda môže zostať až do leta 2024.

Kto zostáva?

Ako fortunaligista informoval na sociálnej sieti, do konca aktuálneho ročníka bude Kocianovým asistentom Jozef Novota, dlhoročný športový riaditeľ mládeže. Túto pozíciu si už raz tiež dočasne skúsil, keď vlani asistoval trénerovi Ľubošovi Benkovskému. V lete na tento post nastúpi nový asistent. V realizačnom tíme naďalej zostávajú fitnes tréner Milan Ivanka a tréner brankárov Martin Matlák.

Prečítajte si tiež

Náročná úloha

ViOn minulý týždeň ukončil spoluprácu s Benkovským a hneď ho nahradil bývalým koučom slovenskej reprezentácie. Bývalého úspešného reprezentanta ČSSR čaká na začiatku náročná úloha, tím bude viesť v baráži o zotrvanie v najvyššej súťaži. Ešte predtým absolvuje záverečné dve ligové stretnutia proti Pohroniu a Liptovskému Mikulášu.

Kocian viedol národný tím od novembra 2006, keď vystriedal Dušana Galisa. Pri reprezentácií pôsobil aj v rokoch 1993–1995 ako asistent Jozefa Vengloša. Naposledy v roku 2018 trénoval Jemen, predtým pracoval ako asistent trénera v nemeckých kluboch 1. FC Kolín a Eintracht Frankfurt.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

➡️ PRÍCHOD KOCIANA SPEČATENÝ 📝🔴🔵 Kontrakt je platný do 31. mája 2023. Ján KOCIAN povedie FC ViOn aj v budúcej sezóne....

Posted by FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble on Tuesday, May 10, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM