Samospráva

Pribudnú ďalšie možnosti na relax Zlatomoravčanov? Mesto chce vynoviť vnútrobloky

Vedenie mesta by chcelo zrealizovať projekt za stovky tisíc eur. V prípade úspechu by v uliciach pribudli ďalšie možnosti na trávenie voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Pribudnú ďalšie možnosti na relax Zlatomoravčanov? Mesto chce vynoviť vnútrobloky
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Zlaté Moravce sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt Výstavba vnútroblokov v meste Zlaté Moravce.

Oddych aj ihrisko

Vnútrobloky sú umiestnené na pozemkoch patriacich mestu Zlaté Moravce, v súčasnosti sú bez ďalšieho využitia. Po zrealizovaní projektu by mali byť určené na trávenie voľného času obyvateľov.

Vnútroblok na križovatke ulíc Mojmírova a Školská bude kombinovať oddychovú a aktívnu funkciu, pribudnúť by malo parkové sedenie a detské ihrisko. Súčasťou zóny budú odstavné plochy zhotovené zo zatrávňovacích tvaroviek, informoval primátor Dušan Husár.

Prečítajte si tiež

Stovky tisíc eur

Vo vnútrobloku v areáli Základnej školy Robotnícka by malo byť existujúce hokejbalové ihrisko zrevitalizované na multifunkčnú hraciu plochu na hokejbal a streetball. Ihrisko bude doplnené oddychovou zónou, detskými prvkami a parkovým mobiliárom. Altánok na Rovňanovej ulici aktuálne tvoria asfaltové komunikačné plochy.

Navrhovaný zámer zahŕňa vybudovanie altánku a spevnenej plochy na napojenie na priľahlý chodník.

Celkové oprávnené výdavky projektu sú predbežne vyčíslené na 400 000 eur. Požadovaná výška dotácie predstavuje 380 000 eur, zvyšných 20 000 eur bude pokrytých z vlastných zdrojov mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM