Peter Klimant Rôzne

Pri Moravciach sa konalo zaujímavé podujatie: Okuliare opitosti i simulátor prevrátenia vozidla

Pri rýchlostnej ceste R1 neďaleko Moraviec bolo rušno. Ľudia sa tam zastavovali, aby si mohli skúsiť simulátor prevrátenia vozidla, okuliare opitosti a mnoho iných zaujímavých vecí.

Ilustračný obrázok k článku Pri Moravciach sa konalo zaujímavé podujatie: Okuliare opitosti i simulátor prevrátenia vozidla
Zdroj: Dnes24.sk

Približne tritisíc ľudí sa na ceste z prázdnin a sviatku všetkých svätých zastavilo v nedeľu na odpočívadle Tekovské Nemce na rýchlostnej ceste R1 PR1BINA. Od 9-tej do 16-tej sa tam konal posledný tohtoročný Deň bezpečnosti, ktorý pre motoristov organizuje koncesionár a prevádzkovateľ tejto cesty – Granvia a Granvia Operation.

„Vodiči a posádky vozidiel mohli v prívetivom počasí zrelaxovať počas dlhej cesty, odniesť si informácie i zážitky. Najmä deťom chutili koláčiky a schuti sa tiež vybláznili v detskej autoškole pri jazde zručnosti. Dospelí si v informačnom stánku vyzdvihli informačné materiály o zásadách bezpečnej jazdy a dozvedeli sa, ako postupovať v núdzových prípadoch, akými sú nepojazdné vozidlo či nehoda. Vyskúšali si tiež „okuliare opitosti“, ktoré simulujú videnie po požití alkoholu,“ uvádza Robert Kišš zo spoločnosti Granvia.

Ako ďalej povedal, ľudia sa mohli posadiť za volant vozidla so snežným pluhom, alebo preliezť útroby hliadkovacej dodávky, posádka ktorej dohliada na stav cesty, ale tiež pomáha vodičom v núdzi po zavolaní na bezplatné tel. č. 0800 333 333. S po­sádkou sa taktiež mohli porozprávať o nástrahách jazdy v zime. „K najväčším atrakciám patril simulátor prevrátenia vozidla, ako i novinka na Dni bezpečnosti – mobilná stanica technickej kontroly. Na celom Slovensku sú len tri také stanice,“ povedal Kišš, podľa ktorého sa najbližšie podujatie so zameraním na bezpečnosť za volantom bude konať až na jar budúceho roka.

Foto: Granvia Operation

Pri Zlatých Moravciach sa konal posledný tohtoročný Deň bezpečnosti
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM