Veronika Kalinová Rôzne

Pretrvávajúce problémy vyvolali reakciu: Takto chce mesto pomôcť Rómom a nielen im!

Poslanci na poslednom mestskom zastupiteľstve schválili spolufinancovanie projektu Komunitná sociálna práca. Cieľom projektu je starostlivosť hlavne o rómske komunity. Mesto v rámci tohto projektu zamestná aj dvoch sociálnych pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Pretrvávajúce problémy vyvolali reakciu: Takto chce mesto pomôcť Rómom a nielen im!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vedenie mesta Zlaté Moravce sa rozhodlo riešiť situáciu ohľadom rómskych komunít a ľudí bez sociálnych istôt z dôvodu dlhodobého pretrvávania problémov v meste so snahou o ich komplexné riešenie. Mesto chce týmto projektom pomôcť hlavne obyvateľom rómskej komunity, občanom v nepriaznivej sociálnej situácii, dlhodobo nezamestnaným, deťom a občanom s ťažkým zdravotným postihnutím.

„Projektom komunitnej sociálnej práce sa vytvorí pracovné miesto terénnej sociálnej pracovníčky a asistentky terénnej sociálnej pracovníčky, ktoré budú poskytovať sociálne poradenstvo pre sociálne odkázaných obyvateľov mesta a budú im pomáhať riešiť závažné životné problémy, ako je strata bývania, dlhodobá nezamestnanosť a chudoba, záškoláctvo školopovinných detí atď.,“ uvádza sa v návrhu.

Mesto vytvorí dve pracovné miesta na obdobie 21 mesiacov, od marca budúceho roku. Projekt Komunitná sociálna práca bude z 95 percent financovaný z fondov Európskej únie a 5 percent pôjde z mestského rozpočtu, čo predstavuje sumu 1 954,01 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM