Kultúra Iné športy

Preteky spojené s degustáciou vína: V Topoľčiankach sa uskutoční Chateau Run

V neďalekých Topoľčiankach sa uskutoční bežecký pretek. Zaujímavosťou však je, že táto športová udalosť bude spojená aj s degustáciou mladého vína.

Ilustračný obrázok k článku Preteky spojené s degustáciou vína: V Topoľčiankach sa uskutoční Chateau Run
Zdroj: TASR

Už pomerne známa bežecká klasika našich končín pod názvom Château Run pripravuje svoje tretie pokračovanie. Konať sa bude v sobotu 17. novembra 2018 od 8:00 do 19:00 hodiny.

Bežať sa bude po dvoch tratiach: 8 km – klasika od kaštieľa, cez park ku žrebčínu a nazad a dlhšia trať bude mať 16 km – bežať sa bude smerom na zrúcaninu hradu Hrušov a nazad.

„Štart behov na 8 aj 16 km je oproti impozantnému priečeliu klasicistickému zámku cez zámocky park, popri poľovníckom zámočku, pozdĺž dostihovej dráhy, pokračujúc lesoparkom až k chovnému stredisku Žrebčína a nazad rýchly zbeh miestnymi vinicami, cez bukovú alej späť k zámku. Kto si trúfne, až na hrad Hrušov, pre toho máme v talóne ešte viac krásnych výhľadov,“ sľubujú organizátori.

Ako ďalej uviedli, na záver pretekov bude pre všetkých bežcov pripravený guláš, po ktorom nasleduje prehliadka vinárstva Château Topoľčianky, spojená s degustáciou mladého vína.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM