Rôzne Iné športy

Pretek spojený s degustáciou vínka: V Topoľčiankach sa uskutoční Chateau Run

V novembri zažijeme zaujímavú športovú súťaž. V neďalekých Topoľčiankach sa uskutoční desaťkilometrový bežecký pretek. Zaujímavosťou však je, že táto športová udalosť bude spojená aj s degustáciou mladého vína.

Ilustračný obrázok k článku Pretek spojený s degustáciou vínka: V Topoľčiankach sa uskutoční Chateau Run
Zdroj: TASR

Po vlaňajšom úspechu sa môžeme tešiť na ďalší ročník zaujímavej športovej lahôdky, ktorá poteší najmä milovníkov vína – Château Run Topoľčianky. Konať sa bude v piatok 17.novembra 2017 o 10:30 hod. v Zámockom parku Topoľčianky.

Organizátori si na tento rok pripravili 8 km trať, ktorá bude kopírovať minuloročný pretek a novinku v podobe 16 km dlhého trailového preteku na zrúcaninu hradu Hrušov a nazad.

„Štart behov na 8 aj 16 km je oproti impozantnému priečeliu klasicistickému zámku cez zámocky park, popri poľovníckom zámočku, pozdĺž dostihovej dráhy, pokračujúc lesoparkom až k chovnému stredisku Žrebčína a nazad rýchly zbeh miestnymi vinicami, cez bukovú alej späť k zámku. Kto si trúfne, až na hrad Hrušov pre toho máme v talóne ešte viac krásnych výhľadov,“ informujú organizátori.

Ako ďalej dodali, po dobehu do cieľa bude pre všetkých bežcov pripravený guláš, po ktorom nasleduje prehliadka vinárstva Château Topoľčianky, spojená s degustáciou mladého vína. Podujatie pripravujú Vinárske závody Topoľčianky, miestny obecný úrad, ZŠ Topoľčianky a občianske združenie Obehni Slovensko Bratislava.

Predpokladaný časový harmonogram podujatia:

  • 8:00 – 10:00 hod -Prezentácia bežcov
  • 10:30 hod – Štart 16 km behu
  • 10:40 hod – Štart 8 km behu
  • 12:30 hod – Vyhodnotenie výsledkov
  • od 13:00 do 19:00 hod Občerstvenie, neriadená degustácia mladých vín vo vinárstve Château Topoľčianky spojená s prehliadkou sudovej pivnice a archívu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM