Veronika Kalinová Rôzne

Prenájom miest na cintorínoch v Moravciach: Koľko vás môže vyjsť hrobové či urnové miesto?

Aj táto smutná a pochmúrna téma sa týka obyvateľov Zlatých Moraviec! Informácie ohľadom prenájmu a cien za hrobové a urnové miesta na zlatomoravských cintorínoch sa môžu občanom niekedy zísť.

Ilustračný obrázok k článku Prenájom miest na cintorínoch v Moravciach: Koľko vás môže vyjsť hrobové či urnové miesto?
Foto: Katarína Oravská

Správu cintorínov v Zlatých Moravciach spravuje mestský podnik Záhradnícke služby, ktorý sa stará o tri cintoríny v meste, a to o mestský cintorín v Zlatých Moravciach, cintorín v Prílepoch a cintorín v Chyzerovciach. „Celkove obhospodarujeme vyše šesťtisíc hrobových miest,“ uviedol riaditeľ Záhradníckych služieb Marián Tomajko.

Hrobové miesta v Zlatých Moravciach sa platia spravidla na 10 rokov dopredu. Zisťovali sme, koľko budete platiť za miesto pre zosnulého príbuzného. „Jednohrob väčšinou dávame platičom na 10 rokov za 27,20 eur. Dvojhrob rovnako na 10 rokov je za cenu 34 eur,“ ozrejmil riaditeľ mestského podniku. Výška sumy detského hrobu za rovnaký počet rokov je 6,80 eur.

Urnové miesto sa taktiež kupuje na 10 rokov, ale môže sa aj na viac. V takom prípade sa cena o čosi zvyšuje. „Urnové miesto stojí na 10 rokov 5,21 eur, nad 10 rokov je to 6,80 eur,“ povedal Marián Tomajko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM