Veronika Kalinová Rôzne

Prekonali strach a pomohli dobrej veci: Gymnazisti darovali najvzácnejšiu tekutinu

Žiaci z Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach sa aj tento rok zapojili do celoslovenskej kampane Valentínska kvapka krvi. Prvýkrát krv darovalo až 11 mladých odvážlivcov.

Ilustračný obrázok k článku Prekonali strach a pomohli dobrej veci: Gymnazisti darovali najvzácnejšiu tekutinu
Zdroj: Webnoviny.sk

18. ročník kampane Slovenského Červeného kríža s názvom Valentínska kvapka krvi má za cieľ šíriť myšlienku darovania krvi, ktorej je v nemocniciach vždy nedostatok.

Strach vystriedala radosť z pomoci

V utorok v predpoludňajších hodinách sa v priestoroch Strednej odbornej školy technickej v Zlatých Moravciach konal odber krvi dobrovoľníkov, ktorá poputuje Národnej transfúznej stanici na pomoc ľuďom v núdzi.

Odvahu našlo jedenásť gymnazistov, u ktorých sa miešali pocity strachu, bolesti, ale aj radosti a naplnenia z pomoci druhým. „Nebolo to také zlé, ako som si myslela. Mala som veľký strach, keďže ihiel sa neskutočne bojím, ale prebehlo to bez problémov a obavy postupom času opadli,“ povedala jedna z odvážnych gymnazistiek.

Aj vy môžete pomôcť

Minulý rok darovalo krv v tejto kampani až viac než 26-tisíc darcov, z čoho takmer 5500 boli prvodarcami. Akcia Valentínska kvapka krvi začala v pondelok a potrvá do 14. marca. V Zlatých Moravciach sa už darovanie krvi neuskutoční, najbližšie to bude možné v Maxe v Nitre na Deň svätého Valentína.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM