Jaroslav Dodok Rôzne

PREHĽAD: Vyberte si svoj letný festival

Už iba doslova pár dní a konečne to opäť naplno vypukne! Po roku sa zase môžeme tešiť na letné festivaly, ktoré sa uskutočnia prakticky po celom Slovensku. Rock, indies, country či súčasné elektro? Vybrať si môže každý.

[color=#0000ff]­[size=14]LOMOZ festival- Horné Orešany 26. máj[/size][/co­lor]

Ako aj minulý rok rozbalí letnú sezónu festivalov. 26-teho mája sa vám predstavia kapely ako Jamestown, Abraka Dub, Walter Schnitzelsson, Fuera Fondo, FeelMe, Libi, Teskohippies či DJ Sosidz. Zabávať sa budete môcť zadarmo, alebo za dobrovoľný príspevok, pre ďalší rozvoj festivalu a to od 16:00 do 04:00. Takže 12 hodín nepretržitej zábavy a dokonalej hudby.

Celý zábava sa bude konať v areáli TJ ISKRA Horné Orešany, na betónovej ploche ihriska. Zabezpečené budú parkovacie miesta a tak isto všetko pre hygienu. Organizátorom podujatia je občianske združenie LOMOZ.

[color=#0000ff]­[size=14]Zámoc­ké Country- Nové Zámky 1.-2. jún[/size][/co­lor]

Ďalším festivalom bude 4. Ročník 2012 Zámockého Country, na ktorom sa budete zabávať 1. a 2 júna. Miestom bude po obidva dni Amfiteáter v Nových Zámkoch. No tento rok sa festival rozrástol. Pribudli priestory starého mestského kúpaliska kde bude stanový tábor. Zabávať vás budú kapely z Čiech, Maďarska, ako aj zo Slovenska. Festival sa bude niesť v duchu Country, k čomu dopomôžu napríklad Alan Mikušek, Starenky, BG cvrkot (CZ), Texas, Estern Station (HU) ale aj Bluewaj a Colorádo.

Popri kapelách bude festival spestrený aj tanečnými súbormi, súťažami pre deti a zabavíte sa aj na western show, či pri streľbe z luku, alebo pri ryžovaní zlata. Všetko to bude moderovať Lucia Adamcová

Vstupné: Piatok+ Sobota 5 eur Piatok alebo Sobota 4 eura Do 15 rokov 1 euro

[color=#0000ff]­[size=14]Amfik­vest 2012 je Openair 9. jún[/size][/co­lor]

Hudba a zábava pod holým nebom sa už po štvrté uskutoční na amfiteátri pod Zoborom v Nitre. Festival pokračuje po veľmi úspešných ročníkoch. Tento rok dôjde k návratu koncertnej šnúry z roku 2006 dvoch najpopulárnejších stálic rock-popovej scény na Slovensku Desmod a IMT Smile. Zabavia vás aj nitrianska kapela Zoči Voči, The Paranoid, Metropolis a ďalší.

Moderátormi budú Mišo Kožuch, Mišo Malicher i DJ Gran Fiesta, ktorí sú už akoby spätí s festivalom. Svojím humorom vás dostanú do kolien a potešia vás aj sútažami. Môžde sa tešiť na množstvo cien, ale hlavne na deň plný zábavy a kvalitnej muzičky.

Vstupné: Predperaj 6 EUR Na mieste 8 EUR Deti do 130 cm a ZŤP- vozíčkary: Zdarma

[color=#0000ff]­[size=14]Yní Víkend 22.-24. jún[/size][/co­lor]

Najväčší slovenský festival mladých kapiel si už šiestykrát ovládne srdcia mladých ľudí nielen z Banskej Bystrice. Je dôležité byť Yním a preto je dobré, aj keď ťažké, vedieť o hudbe, ktorá sa nehrá všade. S tým vám pomôže Yní Víkend. Vyše 50 viac či menej alternatívno undergroundových kapiel z celého Slovenska a tento rok aj z Česka či Rakúska.

Nájdete tu naozaj skoro všetko. Hľadáte alternatívnu hudbu, pop, francúzske šanzóny, drum and bass, elektroniku, rock, punk, hardcore či metal. To všetko tu dostanete. A k tomu aj SKATEROV, BIKEROV a pouličných umelcov rôzneho štýlu.

Tri dni nebudete vedieť kam zájsť a na čo sa radšej pozrieť, či si vypočuť. Kapely budú hrať na Main Stagei v parku, Na Hornej ulici, Tirish Pube a v klube77. Pri pamätníku SNP bude stanové mestečko.

Známe mená ako Puding Pani Elvisovej, Billy Barman, Helenine oči, Plastic Swans, Paranoid či Smola a Hrušky vás isto nenechajú chladnými. Neváhajte a vyrazte to ulíc, kde to žije naozajstnou hudbou a závavou.

Vstupné: Permenentka na všetky dni: 6,90 eur

TajvanLeto 29. jún [/size][/color]

V tento deň k vám prichádza v poradí už 6-ty ročník hudobného festivalu Tajvan Leto v Čani pri Košiciach. Čaká vás tu to najlepšie z domácej i zahraničnej hudobnej scény. Napríklad Dara Rolins, IMT SMILE. Ivan Tásler sa najmä po úspechu posledného ročníka a dokonalej atmosfére teší na tohtoročné vystúpenie a IMT Smile sľubuje fantastický koncert. Do varu a nezabudnuteľnej nálady vás dostane po dvoch rokoch aj kapela No Name! Zahrajú vám nielen známe hity, ale aj niečo z ich nového albumu. [blockquote]Takže páni, pozvite svoje partnerky na tento fest a doprajte im romantickú atmosféru, aj pri tejto kepele. Oko a ucho mužov a chlapcov poteší Zuzana Smatanová s kapelou a vyskákať sa budete môcť až do nepríčetnosti pri Chiki Liki Tu A či. Chýbať nebude ani „juniorské“ zastúpenie. Tak isto budete mať šancu vypočuť si mladé začínajúce kapely, ktoré budú vôbec poprvý krát vystupovať pred takou masou ľudí, ktorej súčasťou budete aj vy. [/blockquote]

Vstupné: zatiaľ nezverejnené

Topfest 29.-30 jún[/size][/co­lor]

9.ročník hudobného festivalu Topfest Letisko Pieštany. Tak sa oficiálne nazýva dvojdňová vypaľovačka známych kapiel pod holým nebom.** Aneta Langerová, Helenine Oči, Iné Kafe, Kabát, vidiek a ďalší.** To sú kapely, ktoré vás tento rok dostanú do varu a nenechajú chladnými. Pri extrémnych teplotách vás osvieži aj voda z hasičských áut. Prípravné práce areálu sú už v plnom prúde a verte, všetko sa bude približovať dokonalosti. Hudba, chalani, baby, slnko a voda… Neznie to super?

Vstupné: Jednodňový lístok- 25 EUR
Dvojdňový lístok- 40 EUR

PopRock Fest Nová Baňa 29.-30. jún[/size][/co­lor]

Ak hľadáte niečo čo ešte nikto nepočul a nevidel, toto je to správne miesto. Festival prezentuje mladé, začínajúce kapely. Nekomerčným spôsobom dáva možnosť aby vám ukázali čo v nich je a že si zaslúžia, aby sa o nich hovorilo. Nechajte sa prekvapiť a prídťe si ich vypočuť.

Vstupné: jednodňový lístok 2 EURÁ

Letná pauza 14. júl[/size][/co­lor]

10. výročie sa oslávi naozaj vo veľkom na letisku v Prievidzi. Nebude chýbať ani ohňostroj a veľa veľa prekvapení. Tomu prislúcha aj dávka neskutočnej hudby v podaní** Richarda Mullera, Zuzany Smatanovej, Tublatanky, Polemicu, Kapely Paranoid či Zoči Voči. **

Vstupné: do 31. mája- 15 EUR
do 13. Júla- 19 EUR
v deň Letnej Pauzy- 24 EUR

Mikulášsky Jazzový Festival 20.-22. júl [/size][/color]

Koná sa každý rok v Liptovskom Mikuláši vždy cez víkend na prelome letných prázdnin. Už sedem rokov tvorí súčasť liptovskomiku­lášskeho kultúrneho leta a zabáva ľúdí kvalitnou jazzovou hudbou. Tento nie práve známy hudobný štýl spája dosť ľudí na to, aby festivalom vládla pohodová atmosféra. Jazzové kapely z celého sveta sa stretnú na jednom pódiu. Takže sa môžete tešiť na naozajstnú hudobnú lahôdku. Program a účinkujúci zatiaľ nie sú zverejnený, no číslo 8 ktoré znamená už 8. ročník tohto festivalu naznačuje, že určite stojí za to.

Vstupné: Nezverejnené

Prečítajte si aj: Slovensko čaká viac ako 40 festivalov pod holým nebom: [link=http://www­.student24.sk/clan­ky?extend.134053_Pric­hadza-leto-a-s-nim-zabava–Vyber-si-svoj-festival---]Viac sa dozviete TU![/link]

student24/Peter Dóža foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM