Veronika Kalinová Kultúra

PREHĽAD: Víkend klope na dvere. Kam v okolí za relaxom?

Tento víkend sa rozhodne nudiť nemusíte. V Zlatých Moravciach a okolitých obciach je pre vás pripravený bohatý kultúrny program. Stačí si vybrať...

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Víkend klope na dvere. Kam v okolí za relaxom?
Zdroj: Dnes24.sk

Žitaviansky kotlík

Obec Žitavany pre návštevníkov pripravila v sobotu súťaž vo varení najlepšieho kotlíkového guláša. Akcia sa začína už napoludnie a bude spojená i so zapálením vatry. O občerstvenie v podobe chutného guláša núdza nebude a o zábavu sa postará hudobná skupina Prima dance.

Folklórne slávnosti pri Pelúsku

V sobotu na futbalovom ihrisku v Martine nad Žitavou sa bude o 15.00 hod. konať 2. ročník folklórnych slávností. tešiť sa môžete na skupiny Cerianka, Sľažianka, Chyzerovčanka, Pelúsok a na goralský súbor Frankovčan. Okrem hudobného programu budú pre divákov pripravené ukážky tradičných remesiel ako košíkarstvo či ručné výšivky. Na podujatí bude i možnosť pozrieť si historické fotografie obce a variť sa bude i chutný guláš.

Deň otvorených dverí Kynologický klub

V sobotu o 16.00 hod. pre vás otvorí svoje brány Kynologický klub v Chyzerovciach. Pre deti i dospelých bude pripravený bohatý program v podobe ukážok z výcviku psov a fotením. O občerstvenie bude takisto postarané. Všetci ste srdečne pozvaní!

Pochod Náučným partizánskym chodníkom

V sobotu sa o 8.00 hod. bude slávnostne vzdávať hold padlým bojovníkom v Slovenskom národnom povstaní. Na túto počesť sa pôjde Náučným partizánskym chodníkom zo Skýcova do Zlatna. Peší pochod predstavuje 12 kilometrov. Na konci trasy bude pre účastníkov pripravený malý hudobný program.

FSk Topoľnica a DH Podhrušovan

V rámci kultúrneho leta 2013 v Topoľči­ankach v nedeľu o 17.00 hod. vystúpi súbor Topoľnica a dychová hudba Podhrušovan. Príjemnú folklórnu muziku si vychutnáte už tradične v Zámku Topoľčianky.

Cesta rozprávkovým parkom

Nedeľa bude v znamení rozprávok v Arboréte. Od 10.00 hod. budú pre deti pripravené súťaže, atrakcie a prídu aj koníky z ranču a lesní škriatkovia. Dospelí sa môžu tešiť na výstavu obrazov a prehliadku ľudových krojov. Deti čaká rozprávkový zážitok!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM