Veronika Kalinová Rôzne

PREHĽAD: Kde a kedy môžete zapísať svojho budúceho prváka V Moravciach?

Zápisy detí do škôl sa pomaly blížia. Pozrite si, ktoré dokumenty by si rodičia nemali zabudnúť, i to, kedy sa budú konať zápisy na jednotlivé základné školy v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Kde a kedy môžete zapísať svojho budúceho prváka V Moravciach?
Foto: Eva Viestová

Rodičia malých škôlkárov by sa už pomaly mali začať pripravovať na zápisy do škôl. Prihlásiť do školy treba deti, ktoré do 1. septembra dovŕšia vek šesť rokov.

Ako bude zápis prebiehať?

„Pri zápise je potrebné predložiť osobné údaje dieťaťa – meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa a osobné údaje zákonných zástupcov. Rodičia by si nemali zabudnúť občiansky preukaz a rodný list dieťaťa,“ informoval hovorca rezortu školstva Michal Kaliňák.

Pedagógovia na zápise väčšinou formou rozhovoru a na základe výtvarného vyjadrenia preveria psychické, fyzické a sociálne schopnosti dieťaťa. Ide napríklad o rozoznávanie farieb či geometrických tvarov, komunikačné schopnosti a podobne.

Dieťa však začne školu navštevovať, len ak dosiahlo školskú spôsobilosť. To znamená primeranú psychickú, telesnú a sociálnu vyspelosť. V opačnom prípade môže riaditeľ základnej školy rozhodnúť o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky o jeden školský rok. Odložiť nástup do školy je však možné vždy len na žiadosť zákonného zástupcu.

Prehľad zápisov do 1. ročníka ZŠ

  • Základná škola, Mojmírova 2, Zlaté Moravce

    6. februára v pavilóne „C“ o 15:00 hod., od 7. do 14. februára bude individuálny zápis na riaditeľstve škole. Je potrebné si priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu a 6 eur na zakúpenie pracovných zošitov.

  • Základná škola Sv. Don Bosca, Zlaté Moravce

    4. a 5. februára od 13:30 do 17:00 hod. Je potrebné si priniesť rodný list dieťaťa a 20 eur na zakúpenie pracovných zošitov.

  • Základná škola, Robotnícka 25, Zlaté Moravce

    5. februára (aj v iných dňoch do 15. februára). Je potrebné si priniesť rodný list dieťaťa.

  • Základná škola, Pribinova 1, Zlaté Moravce

    4., 5. a 6. februára od 9:00 do 16:00 hod. Je potrebné si priniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu.

  • Základná škola Š. Moyzesa, Tesárske Mlyňany

    7. januára o 13:30 hod. Je potrebné si priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu a 6 eur na zakúpenie pracovných zošitov.

Moravce 24/Webnoviny

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM