Peter Klimant Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Moravciach a ich povolania: Najviac je právnikov, do boja ide aj rušňovodič

Sedemdesiat rôznych kandidátov, sedemdesiat rôznych povolaní. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých rôznych oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Moravciach a ich povolania: Najviac je právnikov, do boja ide aj rušňovodič
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Naposledy sme si vzali na mušku vek zlatomoraveckých kandidátov na poslanca, teraz je na rade ich profesia. Pri pohľade na zoznam sedemdesiatych uchádzačov o tento post môžeme vidieť naozaj pestrú škálu profesií. Niektoré sa samozrejme aj opakujú. Tieto voľby je najviac právnikov. Celkovo sa až siedmi uchádzajú o poslanecký flek. K rozšíreným profesiám patrí i učiteľ, kde až štyria bojujú o hlasy voličov.

Poďme sa ale pozrieť na tie netradičnejšie povolania a profesie. Asi najzaujímavejšia je práca Ľudovíta Petráka, ktorý kandiduje vo volebnom obvode číslo dva. Jeho profesia je rušňovodič. V druhom volebnom obvode nás ešte zaujal Roman Merčiak, ktorý je inšpektorom práce. Nevšednú robotu má i Ivan Hritz. Ten robí vychovávateľa. Dosť netradičná je kombinácia Ivony Vicianovej, kandidujúcej v prvom volebnom obvode. Okrem toho, že je farmaceutka, je aj právnička.

V porovnaní s minulými voľbami nám však na kandidátnej listine trošku ubudlo od tých zaujímavejších profesií. Pred štyrmi rokmi kandidoval napríklad sociológ, hasič, sanitárka aj údržbár.

Ucelený a podrobný prehľad, kto tento rok kandiduje za poslanca v Zlatých Moraviach si môžete pozrieť TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM