Peter Klimant Futbal

Posledný zápas sezóny ViOn-u nevyšiel: Zlaté Moravce skončili na 10. mieste

V poslednom zápase sezóny stála proti Moravciam Myjava, ktorá ViOn zdolala 1:2. Záverečný duel teda našim chlapcom nevyšiel. Moravce sa celkovo umiestnili na desiatom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas sezóny ViOn-u nevyšiel: Zlaté Moravce skončili na 10. mieste
Zdroj: Webnoviny.sk

Úvod zápasu veľa futbalovej krásy nepriniesol. Už v 5. minúte Pekár ohrozil bránu ViOn-u, no Kuciak jeho strelu s prehľadom zneškodnil. Kopaničiari sa dostali do vedenia v 13. minúte keď Chrappanov nevydarený odkop zachytil Duga a dobre mierenou strelou k pravej žrdi nedal Kuciakovi šancu. V 37. minúte sa opäť menilo skóre. Peknú prihrávku od Pekára využil Urgela, ktorý do prázdnej brány zvýšil na 0:2.

Prvý Charizopulosov gól

Domáci vstúpili 2. polčasu aktívnejšie. Kontaktný gól prišiel v 52. minúte, keď si na Orávikov center vyskočil Charizopulos a exportnou hlavičkou zaznamenal svoj prvý gól v Corgoň lige. O šesť minút na to mal veľkú šancu Majerník, no v poslednej chvíli letiacu loptu odvrátil Beňo. V 81. minúte sa dostal do výbornej streleckej pozície Pavlenda, jeho prudkú strelu pod brvno však opäť zneškodnil pozorný brankár hostí.

Napínavý záver

Hostia dali v závere všetky sily do útoku, no Solničku sa nepodarilo prekonať Orávikovi ani Babicovi. Šancu dostal naopak Šmahajčík, ktorý mohol potvrdiť víťazstvo hostí, no podarilo sa mu len prestreliť bránu. Posledný zápas ViOn-u v tejto sezóne sa tak skončil prehrou 1:2.

Hlasy trénerov

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Prvý polčas sme nehrali dobre, z čoho pramenilo dvojgólové vedenie súpera. Dali sme kontaktný gól a zvyšok zariadil brankár hostí. O skončenej sezóne sme mali iné predstavy, ale opäť sa potvrdilo: slušná jeseň – slabšia jar.“

Radúz Dorňák, tréner Myjavy: „Nemôžem sa ubrániť dojmu, že naša Corgoň liga sa posledné tri kolá len dohráva. Zápas podľa toho aj vyzeral. Dnes sme urobili množstvo nepresností, po zmene strán súper pritlačil a my sme sa asi zľakli víťazstva. Hrdinom stretnutia bol brankár Solnička, ktorý nám dnes víťazstvo vychytal.“

ViOn Zlaté Moravce – Spartak Myjava 1:2

Góly: 52. Charizopulos – 13. Duga, 38. Urgela. Rozhodoval: Glova, ŽK: beňo (Myjava), 1020 divákov.

Zostavy a striedania: FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Chrappan, Majerník, Chren – Bolinha (80. Žák)- Orávik, Babic, Charizopulos, Pribula – Szabó

Spartak Myjava: Solnička – Beňo, Černáček, Neoveský, Kumančík (53. Oršula) – Duga – Daniel (73. Šmahajčík), Šulek (76. Kováč), Marček, Pekár –Urgela.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM