Futbal

Posledný duel sezóny skončil prehrou: Moravce podľahli Podbrezovej jedným gólom

Počas víkendu si v rámci 10. kola v skupine o udržanie sa zmerali sily Zlaté Moravce proti Podbrezovej. Prečítajte si zhrnutie zápasu.

Ilustračný obrázok k článku Posledný duel sezóny skončil prehrou: Moravce podľahli Podbrezovej jedným gólom
Zdroj: TASR

Do ZELPO arény si našlo cestu len veľmi málo divákov, ktorí v prvom polčase videli vyrovnanú hru z oboch strán. Prvú možnosť mali domáci v piatej minúte, ale voľnému Breznaníkovi nevyšlo akrobatické zakončenie podľa predstáv. Na opačnej strane sa dobrou strelou z hranice šestnástky prezentoval Bartolomeu, ale Kuciak sa natiahol za loptou. Gólová situácia prišla v 15. minúte. Tereščenko z pravej strany vysunul Breznaníka na ľavej, ten mal priestor na beh i čas a napokon z mierneho uhla mieril presne k vzdialenejšej žrdi – 1:0. Hostia sa potom snažili vyrovnať, Da Silva však tesne netrafil odkrytý priestor bránky a po voleji Orávika vytiahol loptu spod brvna výborný Kuciak. Do prestávky pohrozili i Podbrezovčania slušnými strelami z diaľky v podaní Sedláčka a Tereščenka, no lopta plachtila tesne nad hornou žrďou.

Na začiatku druhého dejstva dominovali domáci futbalisti na ihrisku. Najväčšiu šancu mal Tereščenko, ktorý sa po štandardke dostal k odrazenej lopte v pokutovom území, ale Kováča neprekonal, ten mal totiž aj šťastie po teči vlastného spoluhráča. ViOn pohrozil až po hodine hry Šašinkom z pravej strany, ale útočník Moraviec mieril nad brvno. Najbližšie ku gólu mal v 68. minúte po centri z ľavej strany podbrezovský stredopoliar Mejri, hlavičkoval presne, no dobre zasiahol na čiare Kováč. S pribúdajúcim záverom sa hostia viac tlačili pred bránku súpera, ale na druhej strane sa domácim otváral priestor a mohli vedenie navýšiť. Po koncovke V. Mojžiša odkopával loptu spred bránkovej čiary stopér Karlík a potom Wiezik z päťky voľný hlavičkoval vedľa pravej žrde. Skóre sa teda už nemenilo.

FK Železiarne Podbrezová – FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble 1:0 (1:0)

  • Gól: 15. Breznaník. Rozhodovali: Kružliak – Vorel, Štrbo. ŽK: Sedláček, Breznaník – Bartolomeu, Nikolič, 618 divákov.
  • FK Železiarne: Kuciak – Turňa, Krivák, Djordjevič, A. Mojžiš – Tereščenko, Sedláček – Breznaník (75. Jedinák), V. Mojžiš (84. Lepieš), Bernadina (6. Mejri) – Wiezik
  • FC ViOn: Kováč – Horník, Karlík, Pintér – Pleva, Bariš – Orávik, Harba (62. Urgela), Paixao da Silva, Bartolomeu (46. Nikolič) – Šašinka

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM