Veronika Kalinová Rôzne

Poslanecké kreslá obsadili aj Zlatomoravčania. Ako sa im v parlamente páčilo?

Počas sviatočnej nedele sa v priestoroch parlamentu konal Deň otvorených dverí. Všetci záujemcovia mohli navštíviť parlament a vyskúšať si poslanecké kreslá. Túto skúsenosť si nenechali ujsť ani niektorí Zlatomoravčania.

Ilustračný obrázok k článku Poslanecké kreslá obsadili aj Zlatomoravčania. Ako sa im v parlamente páčilo?
Zdroj: Webnoviny.sk

Do parlamentu zavítal i Juraj zo Zlatých Moraviec, ktorému sa Deň otvorených dverí v snemovni páčil a ohodnotil ho kladne. „Som rád, že poslanci ľuďom otvorili dvere a obyčajný ľud mohol zažiť atmosféru parlamentu. Najviac sa mi páčilo to, že niektorí poslanci boli v celku ochotní sa rozprávať a odpovedať na rôzne otázky, ktoré ľudí zaujímali,“ povedal Juraj.

Zuzke sa taktiež v parlamente páčilo. „Bolo to väčšie než som očakávala. V celku to bola dobrá a zaujímavá skúsenosť. Človek sa bežne po snemovni neprechádza,“ povedala s úsmevom Zuzka z Moraviec.

Do snemovne prišli starší i mladší. Marek a Kristínka si prišli pozrieť všetko. „Chceli sme vyskúšať, aké to tu je,“ zhodli sa. Zároveň priznali, že keď budú veľkí, chceli by byť poslancami. „Páči si nám to,“ povedali.

Mária zo Zlatých Moraviec si vyskúšala poslanecké kreslá a prišla na Deň otvorených dverí najmä preto, že chcela vidieť, ako parlament vyzerá. „Aké je to veľké, či je to také ako na televíznej obrazovke,“ poznamenala. S tým, čo videla, je spokojná. „Je to asi také, ako som si predstavovala,“ podotkla.

V rokovacej sále si návštevníci mohli pozrieť aj drôtené srdce, ktoré vytvorili ľudia z celého Slovenska. Chceli ním poslancov obmäkčiť, aby boli ľudskejší. Srdce bude súčasťou stálej expozície, ktorú otvoria na Bratislavskom hra­de.

Predseda parlamentu Paška pozval ľudí aj na prehliadku katakomb. „Je to jedna z najstarších častí základov Bratislavského hradu. Je dobré vidieť, ako sa vyvíjala história hradu a ako sa od pôvodných opevnení prechádzalo do civilnejšieho usporiadania stavby,“ uzavrel.

Foto: ilustračné

Zdroj: Global 24 / TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM