Samospráva

Poslanci rozhodli: Hazardu na území mesta vystavili STOPKU

Poslanci schválili VZN o zákaze hazardu na území mesta. Celý proces by mal byť zavŕšený do troch rokov.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rozhodli: Hazardu na území mesta vystavili STOPKU
Zdroj: TASR/AP

Mestskí poslanci v Zlatých Moravciach schválili všeobecne záväzné nariadenie o zákaze umiestnenia herní a kasín na území mesta. Podľa primátora Dušana Husára by mal byť celý proces zatvárania prevádzok ukončený do troch rokov. „Tie prevádzky, ktoré už v meste pôsobia, budú končiť postupne, ako im bude dochádzať platnosť licencie,“ potvrdil Husár.

Poplatok z výťažku hazardných hier priniesol do rozpočtu mesta v minulom roku 132 776 eur, v roku 2019 to bola suma 124 491 eur.

Podľa primátora sa samospráva s týmto výpadkom príjmov vysporiada. „O tieto peniaze neprídeme jednorázovo, ale o ne budeme prichádzať postupne, ako budú prevádzky zanikať,“ povedal Husár.

Prijatiu všeobecne záväzného nariadenia o zákaze umiestnenia herní a kasín na území mesta predchádzala petícia s názvom Zastavme hazard, ktorá bola mestu doručená v novembri minulého roka. Podpísalo ju celkovo 4 256 obyvateľov mesta Zlaté Moravce.

Pri preskúmavaní prijatej petície bolo zistené, že 223 podpisov je neplatných, rovnako ako aj jeden zo 440 petičných hárkov, ktorý nebol podpísaný zástupcom – osobou určenou v styku s orgánom verejnej moci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM