Kristína Striešková Rôzne

Poslanci prelomili veto, Rumanko pohrozil prokuratúrou

Poslanci dnes trojpätinovou väčšinou hlasov prelomili všetky vetované uznesenia z aprílového zastupiteľstva. Vďaka poslancom je potvrdené, že primátorovi Petrovi Lednárovi klesne plat na základnú sumu 1989 eur.

Obavy z toho, či príde dosť poslancov vzhľadom na neštandardnú 10. hodinu rokovania sa nepotvrdili. Prišlo 18 poslancov. Poobhliadnutie: Na 14. rokovaní zastupiteľstva na základe pozmeňovacieho návrhu poslancov, ktorý prezentoval Milan Galaba, bol primátorovi plat znížený na základ, vo výške 1989 eur. Návrh bol schválený väčšinou, to sa zopakovalo aj dnes.

Aj výkon ďalších pozastavených uznesení spred mesiaca poslanci trojpätinovou väčšinou hlasov opätovne potvrdili. Predsedom finančnej komisie bude Milan Galaba namiesto Jozefa Škvareninu, ktorý od marca zastáva funkciu viceprimátora. Zmeny sa udejú na postoch členov štyroch komisií zriadených pri mestskom zastupiteľstve: zdravotníctva – sociálne a bytovej politiky, výstavby – územného plánovania – životného prostredia a ochrany kultúrnych pamiatok, pre eurofondy a strategické plánovanie.

Účinnosť dodatku k uzneseniu o zvýšení poplatkov za sociálne služby v Zariadení opatrovateľskej služby sa posúva na 1. júna 2012.

Za sobášiaceho bol určený poslanec Jozef Škvarenina, toho času viceprimátor, namiesto Klaudii Ivanovičovej, ktorá sa vzdala poslaneckého mandátu.

Nové výberové konanie[/size][/co­lor]

Poslanci sa zaujímali aj o banskobystrickú firmu Vego marketing. Viliam Rumanko považuje vysvetlenie magistrátu ohľadne vstupu tejto firmy do mesta len na základe telefonickej debaty za nedostačujúce. Firmy uchádzajúce sa o zákazku na prenájom reklamných tabúľ na stĺpoch verejného osvetlenia neprešli výberom, neboli riadne zaevidované. Pohrozil, že bude uvažovať o postúpenie tohto materiálu na prokuratúru. Magistrát uznal chybu. Možnosť uchádzať sa o prenájom tabúľ dostanú ďalšie firmy. Bude vypísané nové výberové konanie. Tentoraz má byť zverejnené aj na stránke mesta.

Vyjadrenia, dosť nelichotivé, padli na adresu redakcie regionálnemu dvojtýždenníku Tekovské noviny, primátor nepriamo povedal, prečo nahradil Jána Jamricha novým prednostom Ľubomírom Martinkom. Hovorilo sa o protikorupčnom opatrení a o ombudsmanovi, o službách verejnosti zriadením kancelárie na mieste výmenníkovej stanice pri Tekove.

Podrobnejšie informácie z 15. rokovania mestského zastupiteľstva vám prinesieme už čoskoro.

Súvisiace články: [link=http://www­.moravce24.sk/clan­ky?extend.132410_Pri­mator-prisiel-o-peniaze,–za-sluzby-zaplatime-viac]Primátor prišiel o peniaze, za služby zaplatíme viac[/link] [link=http://www­.moravce24.sk/clan­ky?extend.132703_Do­vod-znizenia-platu?-Pracovny-vykon---]Dôvod zníženia platu? Pracovný výkon…[/link] [link=http://www­.moravce24.sk/clan­ky?extend.133805_Zni­zenie-platu-primatora?-Lednar-rozhodnutie-vetoval]Zníženie platu primátora? Lednár rozhodnutie vetoval[/link]

Anna Mondočková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM