Veronika Kalinová Samospráva

Poslanci opäť zasadnú: Riešiť sa má nájom pre akadémiu aj osud Záhradníckych služieb!

Vo štvrtok sa uskutoční 29. zasadnutie mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach. Poslanci budú rokovať o viacerých dôležitých veciach, no azda najbúrlivejšie reakcie medzi poslancami vyvolá rokovanie ohľadom ďalšieho osudu mestského podniku Záhradnícke služby.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci opäť zasadnú: Riešiť sa má nájom pre akadémiu aj osud Záhradníckych služieb!
Zdroj: Dnes24.sk

Návrh na riešenie situácie ohľadom mestského podniku Záhradnícke služby už primátor Peter Lednár podal viackrát. Inicioval aj dve mimoriadne zastupiteľstvá, na ktoré sa v oboch prípadoch časť poslancov nedostavila. Na poslednom mestskom zastupiteľstve sa opäť primátor pokúšal o riešenie tejto situácie, no neúspešne.

Podarí sa to tentoraz?

Do okruhu tém 29. mestského zastupiteľstva sa zaradil aj tento návrh, ktorom primátor Peter Lednár predkladá návrh na zrušenie mestskej príspevkovej organizácie Záhradnícke služby mesta Zlaté Moravce, a tým aj návrh na odvolanie riaditeľa mestského podniku Záhradnícke služby Mariana Tomajku z funkcie ku dňu 31. decembra. Rozhodne sa o tom vo štvrtok o 13-tej v Mestskom stredisku kultúry a športu.

Nájom pre Požitavskú futbalovú akadémiu

Ďalšou zaujímavou témou, o ktorej budú poslanci diskutovať, je danie mestského majetku do podnájmu Požitavskej futbalovej akadémii FC ViOn. V návrhu, ktorý predkladá primátor Peter Lednár, sa uvádza: „Požitavská futbalová akadémia FC Vion je subjektom, ktorý zabezpečuje športovú činnosť, ktorá má pre rozvoj športu v meste Zlaté Moravce mimoriadny význam a mesto Zlaté Moravce má záujem na jej podporovaní.“

Rozpočet aj rekonštrukcia

Poslanci budú rokovať aj o schvaľovaní mestského rozpočtu na rok 2014 s výhľadom na ďalšie dva roky. Rovnako sa bude diskutovať aj o návrhoch na schvaľovanie rozpočtu jednotlivých mestských podnikov a škôl.

Na zajtrajšom zastupiteľstve sa rozhodne aj o rekonštrukcii kanalizácie v materskej škole na Kalinčiakovej ulici, ako aj o rekonštrukcii vstupnej haly v materskej škole na Žitavskom nábreží.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM