Veronika Kalinová Samospráva

Poslanci jednohlasne neschválili rozpočet mesta na rok 2014: Toto sú dôvody!

Na včerajšom mestskom zastupiteľstve sa malo diskutovať aj o návrhoch rozpočtových opatrení. Poslanci však hneď na úvod zamietli celkový návrh rozpočtu pre mesto na rok 2014, a tým pádom už nemalo zmysel diskutovať o ďalších bodoch programu ohľadom rozpočtu jednotlivých mestských inštitúcií.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci jednohlasne neschválili rozpočet mesta na rok 2014: Toto sú dôvody!
Zdroj: Webnoviny.sk

Na programe 29. zasadnutia Mestského zastupiteľstva sa malo diskutovať najprv o programovom rozpočte mesta na rok 2014 s výhľadom na rok 2015 a 2016. Za týmto návrhom mali nasledovať body programu ohľadom rozpočtu na rok 2014 pre jednotlivé mestské inštitúcie. Poslanci však navrhovaný celkový rozpočet jednohlasne zamietli.

Na úvod rokovania primátor Peter Lednár skonštatoval, že Mestská rada návrh prerokovala a návrh neodporučila na schválenie. Poslanec Milan Galaba sa k návrhu celkového rozpočtu vyjadril: „Vzhľadom na to, že na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva neprešli body ohľadom schválenia dane z nehnuteľnosti a zrušenia mestského podniku Záhradnícke služby si myslím, že návrh rozpočtu v takejto podobe nie je reálne schváliť.“

Všetci poslanci boli rovnakého názoru a rozpočet mesta na rok 2014 jednohlasne zamietli. Vzhľadom na túto skutočnosť by nemalo zmysel rokovať ani o ďalších bodoch týkajúcich sa jednotlivých rozpočtových opatrení pre mestské inštitúcie. Z tohto dôvodu poslanec Milan Galaba inicioval procesuálny návrh na odloženie týchto bodov programu na najbližšie zastupiteľstvo.

Poslanci tento návrh, opäť jednohlasne, odsúhlasili. Rokovanie ohľadom rozpočtových opatrení mesta by sa malo prerokovať na najbližšom mestskom zastupiteľstve, ktoré je naplánované na 20. februára 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM