Kristína Striešková Rôzne

Poriadok v meste pod kamerou

V Zlatých Moravciach obnovilo svoju činnosť chránené pracovisko, obsluhujúce bezpečnostný kamerový systém, ktorý je súčasťou Mestskej polície.

Mesto už pred časom takúto prevádzku zriadilo. V rokoch 2006 až 2009 fungovala na mestskej polícii v rámci trojročného projektu, po jeho uplynutí bola zrušená. Na jej zriadenie v tom čase dostalo mesto finančný príspevok z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny 480.228 Sk. Špeciálne zaškolení pracovníci so zmenenou pracovnou schopnosťou obsluhovali kamerový systém a prispeli k zníženiu protispoločenskej a trestnej činnosti či priestupkov v meste. „Po skončení projektu sa v marci 2009 toto pracovisko zrušilo. Jeho činnosť sa nám podarilo obnoviť až koncom roka 2011,“ uviedol primátor Zlatých Moraviec Peter Lednár.

Štyria operátori v trojzmennej prevádzke obsluhujú bezpečnostný kamerový systém a dohliadajú nad dodržiavaním zákonov a predpisov v meste. Štyri nové pracovné miesta získali zdravotne postihnutí obyvatelia, ktorí boli evidovaní ako uchádzači o zamestnanie na úrade práce. Na realizáciu projektu chráneného pracoviska získalo mesto finančný príspevok z Európskeho sociálneho fondu. Celkové náklady projektu dosiahli 65.830 eur, výška príspevku predstavuje 38.626 eur. Pracovnou náplňou nových zamestnancov mesta je dôsledné sledovanie kamerového systému.// „Čím prispejú k dodržiavaniu zákonov a predpisov, k čistote mesta a tým aj k zvýšeniu bezpečnosti a zníženiu kriminality v Zlatých Moravciach,“// uvádza radnica. Mesto v súčasnosti pripravuje projekt, ktorého cieľom je rozšíriť počet kamier a umiestniť ich na najfrekventova­nejších miestach v meste.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM