Krimi

Pokuty v Moravciach: Na ktorých miestach sa vlani rozdávali najčastejšie?

Niekde viac a niekde menej. V Zlatých Moravciach je mnoho zákutí, kde ľudia často cvakajú za rôzne priestupky. Tri miesta však v policajných štatistikách vyčnievajú.

Ilustračný obrázok k článku Pokuty v Moravciach: Na ktorých miestach sa vlani rozdávali najčastejšie?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoraveckí mestskí policajti sa v uplynulom roku zaoberali v našom meste viacerými priestupkami. Od januára až do decembra 2016 vyzbierali v uliciach na pokutách dokopy 7 100 eur. Najčastejšie opakujúcim sa druhom priestupku bolo vlani u nás porušenie zákazu vjazdu, no často sa opakovali aj iné prešľapy vodičov.

Najviac sa vyzbieralo na Župnej

Posvieťme si však teraz na miesta, na ktorých sa vlani podľa mestskej polície udialo najviac priestupkov. Podľa zverejnenej správy o činnosti mestských mužov zákona sa ich v roku 2016 najviac stalo na Župnej ulici, bolo ich až 131. Bloková pokuta sa z toho udelila až v 117 prípadoch, za ktoré sa dokopy vyzbieralo 1 455 eur.

Za Župnou ulicou ide v tesnom závese námestie Andreja Hlinku, kde sa stalo 109 priestupkov. Z nich sa pokuta udelila v 86 prípadov v hodnote 1 235 eura. S 96 spáchanými priestupkami sa na tretie miesto dostala ulica Hviezdoslavova. Ani tu sa však neriešilo všetko pokutou. Previnilci na Hviezdoslavovej cvakali v 76 prípadoch, za čo sa vyzbieralo 1 085 eur.

Dve hodiny pred obedom

V ostatných uliciach už šlo o malé počty, zväčša pod 10 priestupkov. Zaujímavosťou je ešte čas páchania priestupkov. Podľa zverejnenej správy sa ich najviac v našom meste zaznamenalo okolo desiatej hodiny doobeda, až takmer 19 percent zo všetkých zaevidovaných priestupkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM