Veronika Kalinová Iné športy

Pokus odohrať najdlhší zápas hokejbalu nevyšiel: Hráči nestačili so silami!

Dva hokejbalové tímy sa pokúsili odohrať najdlhší zápas hokejbalu vôbec. Hráči z Moraviec a okolitých miest mali proti sebe zápasiť celých 24 hodín bez prestávky, no tento cieľ sa im nepodarilo dosiahnuť. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Pokus odohrať najdlhší zápas hokejbalu nevyšiel: Hráči nestačili so silami!

Športové podujatie s názvom 24 hodín hokejbalu sa konalo v Červenom Hrádku v sobotu ráno a malo trvať do nedele. V telocvični miestnej základnej školy sa však prítomným hráčom nestačili sily a zápas predčasne ukončili.

Hráči neprišli

Pod neúspech sa podpísal hlavne nedostatok hráčov. „Chceli sme vydržať hrať 24 hodín jeden zápas v celku bez prestávky. Pôvodne sa malo zúčastniť viac ako 80 hráčov, z ktorých sa však asi 20 nedostavilo, a mnohí ešte počas dňa odišli,“ povedal Tomáš Nízl, organizátor podujatia. Toto malo za následok, že odohrať hokejbalový zápas 24 hodín bez prestávky nebolo v silách zúčastnených hráčov.

Odohrali takmer 17 hodín

Podľa slov organizátora sa od začiatku nasadilo neuveriteľne rýchle tempo zápasu, čo je na takúto akciu veľmi neobvyklé. „Napriek tomu sa nám hrať podarilo až 16 hodín a 45 minút. Udalosť sme ukončili kvôli nedostatku dostupných hráčov a hlavne brankárov, ktorý o 1:45 hod. v noci mali po namáhavom dni problém odchytať zvyšné hodiny,“ uviedol Tomáš Nízl.

Na záver organizátor dodal: „Aj toto všetko dokazuje, že hokejbal patrí medzi jeden z kondične najnáročnejších kolektívnych športov.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM