Správy

Počas víkendu sa testovalo aj v nemocnici: Vzorky odobrali vyše 200 ľuďom

Uplynulý víkend sa niesol v znamení druhého kola plošného testovania. Plné ruky práce mali aj v nemocnici v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku Počas víkendu sa testovalo aj v nemocnici: Vzorky odobrali vyše 200 ľuďom
Zdroj: AGEL SK

Nemocnica Agel Zlaté Moravce sa počas uplynulého víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na ochorenie COVID-19. Za dva dni odobrali zdravotníci vzorky viac ako 200 testovaným. Do laboratória vo Zvolene bolo odoslaných 36 odobraných vzoriek, z toho 28 u samoplatcov a osem u pacientov v rámci plánovanej hospitalizácie.

Počas prvého dňa testovania zamestnancov a hospitalizovaných pacientov antigénovými testami zachytili zdravotníci jeden pozitívny prípad zamestnanca. „Druhý deň testovania u zamestnancov a pacientov bol potvrdený opäť jeden pozitívny výsledok, tentoraz u pacienta, ktorý mal predošlý PCR test negatívny,“ uviedla poverená riaditeľka nemocnice v Zlatých Moravciach a námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Nina Horniaková.

Pracovníci nemocnice zároveň spolupracovali s mestom Zlaté Moravce, ktoré malo počas uplynulého víkendu zriadené vlastné mobilné odberové miesto.

„Poskytli sme štyroch zdravotníkov, dvoch počas soboty a dvoch v nedeľu,“ potvrdila Horniaková.

Zlatomoravecká nemocnica funguje aj napriek pandémii nového koronavírusu viac menej v štandardnom režime.

„Neuzatvorili sme žiadne ambulancie, pacientov na vyšetrenie objednávame vopred telefonicky. Z personálnych dôvodov sme ale obmedzili prevádzku oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, a čiastočne i operačné výkony,“ skonštatovala poverená riaditeľa nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM