Peter Klimant Rôzne

Počas premietania vraj musela mať oblečenú vetrovku: Zanedbáva sa vykurovanie kina Tekov?

Kino Tekov na nás chrlí filmové novinky aj počas zimných mesiacov. Zlatomoravčania si kino chvália, podľa niektorých má však vraj jeden problém - nedostatočné vykurovanie. Je v Tekove počas premietania naozaj zima?

Ilustračný obrázok k článku Počas premietania vraj musela mať oblečenú vetrovku: Zanedbáva sa vykurovanie kina Tekov?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoravecké kino Tekov začalo vlani v novembri opäť premietať po takmer ročnej pauze v nových priestoroch a s novou technikou. Bolo presťahované do divadelnej sály Mestského strediska kultúry a športu, pretože jeho predchádzajúca budova mala problémy s deravou strechou a vykurovaním, ktoré už nefungovalo.

Počas premietania vo vetrovke

Zlatomoravčania si vynovené kino chvália. Ozývajú sa však aj hlasy, podľa ktorých ani v nových priestoroch nie je vykurovanie príliš dostatočné.

„Máme parádne kino v Moravciach. Super filmy, super obraz, super cena, v pohode sedenie, ujo kinár vyzerá byť tiež fajn, ale tá neskutočná zima počas premietania, to je neuveriteľné. Bola som viackrát už v kine a vždy tak v polke filmu mi ostane totálna zima. Normálne si musím obliekať vetrovku,“ sťažuje sa Zlatomoravčanka prostredníctvom služby Odkaz pre starostu.

Jej názoru je aj ďalší Zlatomoravčan Andrej, ktorý si tiež myslí, že v kine býva počas premietania zima. „Je to pravda. Už aj mne sa stalo, že mi tam ostala zima a musel som sa obliecť,“ hovorí.

Zima v kine vraj nie je

Kino Tekov prevádzkuje Mestské stredisko kultúry a športu. Podľa vyjadrenia jeho riaditeľky Simony Holubovej v kine počas premietania zima určite nie je. „V sále sa vykuruje na 20 až 22 stupňov. Všade sú termostatické hlavice a teplota sa udržiava. Každý deň sa kontroluje teplota ráno, pred každým predstavením a po predstavení,“ povedala Holubová pre Moravce 24.

Podľa jej slov nemohlo ísť ani o žiadne náhodné vypnutie kotlov, nakoľko sa vykuruje celá budova. „Minulý rok sme zakúpili nové kotle. Takže k nejakej poruche určite neprišlo,“ uviedla. Ako riaditeľka ďalej dodala, do spomínanej sťažnosti na Odkaze pre starostu žiadnu inú oficiálnu sťažnosť ohľadom kúrenia neobdržali. Holubovej sme sa preto pýtali, ak v budúcnosti pribudnú ďalšie sťažnosti, či sa zvýši priemerná stanovená teplota v sále? Dostali sme však len odpoveď, že ak teplota klesne pod 20 stupňov, automaticky sa zvýši výkon kotlov.

Na fotke: Budova MSKŠ

Môže vás zaujímať:

Zimné večery nemusíte presedieť doma: PROGRAM kina Tekov na celý február

Po roku sme sa dočkali: Kino Tekov je už zdigitalizované a… ako prvý film nás hneď čaká veľká pecka!

V Moravciach sa premietajú filmy už sto rokov: Táto snímka hrala v kine Tekov ako prvá…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM