Peter Klimant Samospráva

Po západe slnka sa brodia tmou: Na viacerých uliciach v Moravciach nefunguje pouličné osvetlenie, čo sa deje?!

Tma ako v rohu. Zlatomoravčania chodia posledné dni po viacerých uliciach nášho mesta poriadne nesmelo. Vo vrchnej časti Zlatých Moraviec totiž nesvieti pouličné osvetlenie už niekoľko týždňov. Čo sa deje?

Ilustračný obrázok k článku Po západe slnka sa brodia tmou: Na viacerých uliciach v Moravciach nefunguje pouličné osvetlenie, čo sa deje?!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Tma a opäť len tma. Na viacerých uliciach nášho mesta dlhodobo nefunguje verejné osvetlenie. Niektorí obyvatelia sa už začínajú obávať o bezpečnosť v uliciach Zlatých Moraviec. „Čaká sa pokiaľ si niekto neublíži, alebo bude poškodený cudzí majetok?“ Pýta sa nás čitateľ Štefan, podľa ktorého sú ulice Dlhá, Štúrova, Bernolákova, Robotnícka, Tekovská i ďalšie už takmer tri týždne bez pouličného osvetlenia.

Nefunkčné osvetlenie nám potvrdili i Technické služby mesta Zlaté Moravce. Podľa ich vyjadrenia sa odstávka týka lokalít – Bernolákova, Tekovská, Vajanského, Jesenského, Štúrova, Kollárova, Tolstého a Štefánikova. Dôvodom tejto dlhodobej odstávky je podľa nich rekonštrukcia, ktorú vykonáva Západoslovenská energetika.

„Podľa posledných informácií nie je zo strany elektrární ešte dofázované verejné osvetlenie, a z uvedeného osvetlenie nefunguje. Následne po dofázovaní a po dodaní objednaných výložníkov svietidiel, budú tieto namontované Technickými službami mesta. Až po vykonaní všetkých spomínaných úkonoch bude na Bernolákovej ulici verejné osvetlenie opäť v prevádzke,“ informuje Andrea Hollá z Technických služieb mesta.

Ulica Tekovská je podľa jej slov pripojená spolu s ostatnými vyššie uvedenými ulicami na jednom odbernom mieste, preto bude spojazdnená až po zrekonštruovaní zvyšných ulíc. Kedy však presne dôjde k spojazdneniu osvetlenia na dotknutých uliciach je nateraz otázne. „Z hľadiska náročnosti a potreby rekonštrukcie verejného osvetlenia sa jedná o dlhodobý výpadok verejného osvetlenia,“ dodala Hollá, ktorá presný termín zatiaľ nevedela uviesť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM