Kristína Striešková Iné športy

Po prvej časti hokejbalovej ligy vedie Benetton!

V nedeľu sa odohrali posledné zápasy prvej časti mestskej hokejbalovej ligy. Odvety tej druhej budú nasledovať až po prestávke v januári alebo februári v závislosti od počasia. Zasnežená a zamrznutá plocha je totiž veľmi nebezpečná.

Hokejbal má v našom meste vyše tridsaťročnú tradíciu a silnú základňu hráčov i fanúšikov. V lige sú šestnásťroční aj štyridsiatnici. Väčšina hráčov je amatérov, ktorí si radi zašportujú vo voľnom čase. Výber hokejbalistov hrá prvú ligu-západ v Nitre. Jej kvalita je značne vyššia. Podmienky tu však nie sú ani zďaleka ideálne. Mestská hokejbalová liga funguje najmä vďaka snahe a odhodlaniu jej členov. Tento rok bol vypracovaný a predložený projekt na nové ihrisko. Či bude vybudované alebo nie, zatiaľ nie je jasné. 15. decembra by o tom mali rozhodnúť mestskí poslanci. Budú schvaľovať rozpočet. 20 000€ je v ňom navrhnutých na spomínané ihrisko.

Oproti minulej sezóne však nastali isté zmeny k lepšiemu. Opravil sa napríklad plot za bránou, natiahlo sa za ňou ochranné pletivo. Opravili sa mantinely za oboma bránkami. Boli prijaté aj nové pravidlá. Nové ihrisko to zatiaľ nie je, no istý posun vpred áno. Zatiaľ však musia hráči vylepšiť hracie podmienky svojpomocne. Vedenie ligy rieši taktiež problém s nedostatkom rozhodcov. Keďže financie na profesionálnych nie sú, pred začiatkom sezóny sa zvolia piati či šiesti hráči, ktorí sa podujmú na túto „nevďačnú“ úlohu. Kedysi mala liga aj sedemnásť tímov. Tento počet v súčasnosti klesá. Momentálne je ich takmer o tretinu menej. Možno práve lepšie podmienky pre moraveckých hokejbalistov by prinavrátili lige jej „zlaté“ časy.

Autor: Adriana Blahová

Po prvej časti hokejbalovej ligy vedie Benetton!
1
Galéria
hokejbal zm
86
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM