Rôzne

Po exstarostke z Loviec sa zľahla zem: Obec neriadi, no funkcie sa vzdať nechce

Odvolanú starostku Loviec Oľgu Gálikovú v obci nevídať a s nikým ani nekomunikuje. Poslanec Štefan Richter, ktorý obec od odvolávacieho referenda vedie, chce Gálikovú žalovať.

Ilustračný obrázok k článku Po exstarostke z Loviec sa zľahla zem: Obec neriadi, no funkcie sa vzdať nechce
Zdroj: Webnoviny.sk

Kde sa zdržiava?

Starostku Loviec Oľgu Gálikovú obyvatelia v referende 29. júna odvolali. Gáliková však rozhodnutie referenda odmieta a do dnešného dňa sa funkcie nevzdala, píše portál pluska.sk. Navyše, odvolaná starostka sa v obci nezdržiava a s poslancami nekomunikuje, ako ďalej uvádza portál.

Hrozí jej žaloba

„Odmieta odovzdať svoju funkciu a nereaguje ani na tri písomné výzvy, ktoré sme jej poslali v zmysle zákona. Vychádza nám z toho len jedno – podáme žalobu na súd,“ povedal pre Plusku poslanec Štefan Richter, ktorý inicioval referendum a ktorý riadi obec od odvolania Oľgy Gálikovej.

Obvinenia odmieta

Richter tvrdí, že z úradu ešte pred jeho príchodom zmizli rôzne spisy i doklady súvisiace s účtovníctvom obce, ktoré starostka vraj povynášala spolu s manželom v noci z úradu. Gáliková to odmieta. „Podala som niekoľko trestných oznámení, všade majú lehotu 60 dní. Čo všetko sa ešte za ten čas stratí z úradu a najmä kto bude za tento stav zodpovedný?“ kladie si otázku Gáliková.

Richter chce súdnou cestou dosiahnuť to, aby Gáliková odovzdala všetok obecný majetok, ktorý nezákonne uchováva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM