Veronika Kalinová Šport

Po dvoch víťazstvách prehra: Pred prázdnymi tribúnami sme nezvládli nápor Slovanu

ViOn-u sa pred prázdnou tribúnou v nedeľňajšej dohrávke nedarilo, so Slovanom Bratislava sme na Pasienkoch prehrali 2:0. Za prehru podľa trénera Mráza môže prílišný rešpekt, ktorým sme súperovi dopomohli k víťazstvu.

Ilustračný obrázok k článku Po dvoch víťazstvách prehra: Pred prázdnymi tribúnami sme nezvládli nápor Slovanu
Zdroj: Webnoviny.sk

Slovan mal od začiatku na vrch

V druhom z troch zápasov hraných na Pasienkoch bez divákov mali ako prví gólovú šancu domáci. Krížna lopta sa nečakane dostala až k Mészárosovi, ktorý však tutovku zblízka nepremenil. Gólom zaváňala aj Gorositova hlavička po rohovom kope. V 22. minúte brankár Kuciak nedôrazne vyboxoval loptu, ktorú vzápätí Halenár pohotovo napálil do brvna.

Na druhej strane sa nečakane dostal do 100% gólovej šance Mazan, ale sám zoči-voči Putnockému vybojoval len rohový kop. Po polhodine hry sa nevydarená strela belasých dostala so šťastím k Milikovičovi, ktorý zachoval pokoj a otvoril skóre – 1:0. O desať minút už bolo 2:0. Niňaj predĺžil hlavou priamy kop za seba, kde bol pripravený Fořt a rovnako hlavou skóroval.

Druhý polčas bez gólových šancí

Po zmene strán sa gólové momenty úplne vytratili. Hra sa síce prelievala zo strany na stranu, ale v koncovke boli oba tímy bezzubé a hralo sa prakticky medzi šestnástkami. Až v 74. minúte mal náznak šance Pribula, ale zblízka tiesnený mieril do bočnej siete. Na druhej strane neskončila gólom hlavička striedajúceho Soumaha. ViOn už vývoj duelu nezvrátil a tak prehral po štyroch stretnutiach, v ktorých trikrát vyhral a raz remizoval.

Tréneri o zápase

Jozef Valovič, tréner Slovana: „Prvý polčas sme zvolili náročný spôsob hry. Atakovali sme súpera už hore, väčšina hráčov išla na doraz. Okrem dvoch gólov sme mali v prvom polčase aj dve-tri sľubné šance. Potom sme mali dojem, že to pôjde rovnako aj po zmene strán, ale v druhom polčase došlo k uspokojeniu. Za stavu 2:0 sme posadili súpera v strede ihriska na koňa. Aj tak si však myslím, že napriek tomu druhému polčasu je naše víťazstvo zaslúžené. Je to veľmi cenné víťazstvo, pretože sme sa dotiahli na vedúcu Senicu.“

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: „Gratulácia domácim k víťazstvu. Z našej strany to bolo málo na body. Mali sme až príliš veľký rešpekt. Chceli sme s tým niečo urobiť, ale dnes nám chýbala aj efektivita v ofenzíve. V Nitre sme dali zo štyroch striel tri góly, takisto aj doma sme boli efektívni. Tým prílišným rešpektom sme súperovi pomohli. V šestnástke súpera sme boli slabí. Dúfam, že cez prestávku potrénujeme a uzdravení hráči zvýšia konkurenciu. Potom budeme opäť zbierať body.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM