Adriana Blahová Rôzne

Po čom nevesty túžia?

Minulá sobota sa na Zámku Topoľčianky niesla v znamení svadby. Pre romantické miesto to nie je nič nezvyčajné. Tentokrát to však bolo iba “akože“. Svadobný deň inšpiroval nielen vydajachtivé slečny.

Prvý ročník Svadobného dňa prilákal mnoho vystavovateľov šiat, obrúčok, oznámení, aranžérov, cukrárov, výrobcov vína a plienkových tort, čo je výstrelok tejto sezóny. Podujatie začalo slávnostným otvorením, modelky za doprovodu kapely predviedli takmer 50 modelov šiat a styling rôznych módnych salónov. O štvrtej poobede prebehla fiktívna svadba.

Po čom vlastne nevesty túžia? Ma túto otázku je ťažké jednoznačne odpovedať. „Každá chce úplne niečo iné. Teraz už sú nevesty náročnejšie, čo sa týka výzdoby, ochutnávky jedla, nápojov. Chcú lepšie a kvalitnejšie veci, ale za primeranú cenu. Nevesty sú náročnejšie, ale tiež sa musíme prispôsobiť náročnému trhu,“ objasňuje „svadobnú problematiku“ Martina Obuchová z marketingového oddelenie Zámku Topoľčianky.

Momentálne ide do módy čipka, inak strihané volániky a skôr priliehavejšie šaty. Podľa Martiny Obuchovej sa dnes už krinolíny a vlečkové veci až tak nenosia. „Skôr natural. Do módy ide teraz veľmi vintage, čo je vlastne prírodný štýl, nič umelé.“//////////// O Slovenkách sa dlho hovorilo, že sa v móde boja experimentovať. To však už dávno neplatí. Biele šaty nie sú podmienkou. Nevesty neodmietnu krémové, ani šaty s červenými či čiernymi doplnkami. „Je väčší výber, tak už aj Slovenky experimentujú. Myslím si, že Slovenky v dnešnej dobe vôbec nie sú konzervatívne,“ hovorí Martina Obuchová. Za šaty na slovenskom trhu zaplatíte minimálne 250 €.

Dnes sú svadby úplne rozmanité. Neexistuje jeden model ako za čias našich prastarých mám, ktorý všetci kopírovali. V súčasnosti sa sobáši mnoho zmiešaných párov, kde si chcú rodiny vzájomne ukázať tradície a zvyky. Domáci naopak hľadajú skôr niečo neobvyklé.. Každý má svoju predstavu dokonalej svadby a dnešný trh ponúka neobmedzené množstvo možností na jej realizáciu.

Po čom nevesty túžia?
1
Galéria
svadobny den topolcianky
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM