Veronika Kalinová Rôzne

Piatok bude v Moravciach slávnostný: Toto všetko sa pred štartom víkendu chystá v meste...

Primátor Peter Lednár bude udeľovať najvyššie ocenenia mesta a ocenenia čestného občianstva pri príležitosti spomienky na židovských spoluobčanov mesta Zlaté Moravce. Zároveň sa mesto rozhodlo zhotoviť aj pamätnú tabuľu, ktorú čaká slávnostné odhalenie.

Ilustračný obrázok k článku Piatok bude v Moravciach slávnostný: Toto všetko sa pred štartom víkendu chystá v meste...
Zdroj: Webnoviny.sk

V piatok 24. januára si mesto Zlaté Moravce slávnostne uctí a zaspomína si na židovských spoluobčanov mesta. V tento deň je pripravený bohatý program venovaný práve týmto ľuďom.

Pribudne nová pamätná tabuľa

Spoločenský program začína o 14.00 hod. v Mestskom stredisku kultúry a športu, kde primátor slávnostne privíta hostí. Odtiaľ sa spoločne pôjde na Ulicu Janka Kráľa, kde sa o 14.30 hod. sa slávnostne odhalí pamätná tabuľa na počesť židovským spoluobčanom na Schlesingerovom do­me.

O 15.00 hod. je pripravené otvorenie výstavy v Ponitrianskom múzeu v Zlatých Moravciach, ktoré bude taktiež venované práve židovskej tematike. Výstava nesie názov Život a osudy židovských spoluobčanov v Zlatých Moravciach.

Slávnostné oceňovanie

Posledným bodom programu bude slávnostné odovzdávanie najvyšších ocenení mesta a čestného občianstva Zlatých Moraviec v Divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu so začiatkom o 16.00 hod. „V rámci kultúrneho programu vystúpia aj žiaci zo Základnej umeleckej školy, ktoré si pripravili pekný hudobný program,“ uviedol Miroslav Ďuráček, riaditeľ Mestského strediska kultúry a športu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM