Peter Klimant Samospráva

Penta už nemá záujem o mestskú nemocnicu: Pristúpi sa k úsporným opatreniam!

Na piatkovom rokovaní investor oznámil, že nemá záujem prevádzkovať mestskú nemocnicu v Zlatých Moravciach. Vedenie nemocnice bude preto musieť pristúpiť k opatreniam, ktoré zahrňujú znižovanie platov i prepúšťanie.

Ilustračný obrázok k článku Penta už nemá záujem o mestskú nemocnicu: Pristúpi sa k úsporným opatreniam!
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 27. júna sa uskutočnilo rokovanie poslancov mesta so spoločnosťou Svet zdravia, patriacou do skupiny Penta Investments. Tá oznámila, že nemá záujem o prevádzkovanie mestskej nemocnice. „Na základe uskutočneného auditu táto spoločnosť nemá záujem na prevádzkovaní mestskej nemocnice v Zlatých Moravciach. K tomuto záveru dospeli po naozaj komplexnom zhodnotení celej situácie a predpokladu, že by nemocnicu začali prevádzkovať bez dlhov," informuje riaditeľ nemocnice Martin Cimrák.

Podľa Cimráka má nemocnica zabezpečené financovanie do konca roka a prevádzka nie je v žiadnom prípade ohrozená. Napriek tomu sa pristúpi k úsporným opatreniam, ktoré riaditeľ bližšie prezradí mestským poslancom až na ďalšom pracovnom stretnutí. Cimrák však priznal, že navrhne znižovanie platov a rovnako nie je vylúčené ani ďalšie prepúšťanie.

„Medzi týmito opatreniami bude navrhnuté aj zníženie platov ako aj prípadná ďalšia optimalizácia pracovných miest. Konkrétne opatrenia sa zatiaľ ešte len tvoria takže nie je možné uviesť nič bližšie,“ dodal Cimrák.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM