Kristína Striešková Iné športy

Paťo Néma tretí na Slovensku!

Hráč tenisového klubu TK HANAKA, Paťo Néma, získal bronzovú medailu na Letných majstrovstvách Slovenska v kategórii starších žiakov (12-14 rokov). V celoštátnom rebríčku je desiaty, v regióne druhý. Úspešne zbiera body aj na medzinárodných turnajoch.

Majstrovstvami v Piešťanoch prešiel domáci hráč pomerne bezproblémovo. Zastavil ho až Vladimír Kurek v semifinále 2:6, 2:6. S Paťom hrávajú sparingové zápasy, na turnaji sa s ním stretol prvýkrát.// „Spočiatku bol medzi nimi väčší rozdiel. Postupne Paťo súpera herne dorovnáva, ide tu skôr o lepšiu psychiku Kureka,“ //prezrádza tréner František Michalec.

Tento mesiac sa zúčastnil aj na medzinárodnom turnaji v maďarskom Pécsi. V druhom kole ho porazil nasadený G. Rendek. Zápas trval viac ako dve a pol hodiny. Paťo mal tri setbaly, nakoniec však set, a teda aj zápas prehral. Najbližšie sa Paťo pripravuje na turnaj do Prešova najvyššej kategórie „A“. „Zameriavam sa najmä na kondičku, na kurte aj mimo neho. Chodím behávať s kondičným trénerom.“ Čo sa týka úderov, tréner Michalec chce popracovať na servise a returne. Podľa neho má Paťo genetické predpoklady (výška po rodičoch, pozn. redakcie) na servis a údery ako smeč a volej.

Foto: 1, 2. P. Néma s trénerom F. Michalcom. 3. Servis je Paťovou silnou zbraňou. 4, 5. Beh po schodoch je súčasťou tréningu.

Autor: Adriana Blahová

Pato_Nema
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM