Rôzne

Partizánske obce opäť lákajú: Zlatno a Skýcov spojí tradičný turistický pochod

Vydajte sa náučným partizánskym chodníkom. Známe obce pripravili ďalší ročník obľúbeného turistického pochodu.

Ilustračný obrázok k článku Partizánske obce opäť lákajú: Zlatno a Skýcov spojí tradičný turistický pochod
Zdroj: Dnes24.sk

Už o niekoľko dní sa uskutoční tradičný turistický pochod „NÁUČNÝM PARTIZÁNSKYM CHODNÍKOM“ Zlatno – Skýcov. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

33. ročník turistického pochodu sa uskutoční v sobotu 21. augusta.

Všetko odštartuje v Skýcove pri pamätníku SNP pred kultúrnym domom (8.00). Účastníkov čaká kladenie vencov, príhovor, hymna a pred samotným 12 kilometrov dlhým pochodom zaznejú aj potrebné organizačné pokyny.

Zoskok výsadkárov

Ukončenie pochodu je naplánované pri pamätníku SNP v Zlatne (14.00). Na mieste prebehne kladenie vencov, privítanie účastníkov spojené s príhovorom a zaznie aj hymna.

Návštevníci sa môžu tešiť na zoskok vojenských výsadkárov v podaní Klubu vojenských výsadkárov SR – ZO Zlaté Moravce, ukážky vojenských artefaktov z 2. svetovej vojny (Klub vojenskej histórie Nitra) a kultúrny program.

Prečítajte si tiež

Cieľom tradičného podujatia je priblížiť účastníkom pochodu, najmä mládeži, históriu odboja v kraji pod Tribečom na počesť 77. výročia SNP.

Odchody autobusov

Pokiaľ by ste sa chceli zúčastniť programu, môžete využiť dopravu SAD Zlaté Moravce – Skýcov s odchodom o 7.20. Späť zo Zlatna do Zlatých Moraviec sa dostanete posledným spojom o 17.30 hodine.

„Účastníci, ktorí sa nezúčastnia turistického pochodu, majú možnosť návštevy obce Topoľčianky s položením kytice pri pamätníku obeseným holandskému a francúzskemu partizánovi," informoval štáb 33. ročníka NPCH Zlatno – Skýcov.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM