Peter Klimant Samospráva

Park či parkovisko? Autá na nádvorí kaštieľa sú tŕňom v oku občanov i niektorých poslancov

Park Janka Kráľa za kaštieľom sa dostal do pozornosti. Viacerým obyvateľom Zlatým Moraviec tam totiž prekážajú parkujúce autá. Táto téma sa dostala na pretras aj na rokovaní mestských poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Park či parkovisko? Autá na nádvorí kaštieľa sú tŕňom v oku občanov i niektorých poslancov
Zdroj: Dnes24.sk

Park Janka Kráľa na nádvorí kaštieľa Migazziovcov, v ktorom sídli Mestské stredisko kultúry a športu, je dlhodobo tŕňom v oku viacerých Zlatomoravčanov. V jeho areáli totiž často parkujú autá, hoci je pri vstupe tabuľa „vjazd zakázaný všetkým vozidlám mimo zásobovania“.

„Mohlo by to byť pekné miesto, aj je, keď ste teda otočený chrbtom od kaštieľa. Inak to tie autá kazia dojem z celého akože parku,“ hovorí Zlatomoravčan Roman (25). Toto však netrápi len samotných občanov. Najnovšie na celú vec upozornili i niektorí mestskí poslanci.

Park či parkovisko?

Na poslednom rokovaní mestského parlamentu svoj názor prezentoval poslanec Karol Švajčík, ktorému sa autá v parku taktiež dvakrát nepozdávajú. „Všetci by sme sa mali zamyslieť, či je to park alebo parkovisko. Myslím si, že v nadmernej miere tam tie vozidlá chodia, nie je to len na zabezpečenie kultúrnych podujatí. Rád by som bol, aby sa zabezpečilo dodržiavanie toho dopravného značenia. Nejak to treba zabezpečiť, aby to fungovalo,“ vyjadril sa Švajčík.

Kaštieľ i priestory nádvoria spravuje Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ), ktorého šéfkou je Simona Holubová. Tá na zastupiteľstve reagovala na kritiku Švajčíka: „V priestoroch na nádvorí parkujú len čisto zamestnanci Mestského kultúrneho strediska a múzea. Áno, stáva sa, že sem-tam prídu ľudia, ktorí odparkujú do dvora. Riešime to,“ znela jej odpoveď.

Švajčíka však jej odpoveď úplne neuspokojila. „Ja keď idem do Nitry do práce, musím si zaplatiť parkovanie. Nikto sa ma nepýta, kde budem parkovať,“ reagoval na slová Holubovej o parkovaní zamestnancov, no zároveň dodal, že je rád, že sa celý problém rieši. K veci sa vyjadril i poslanec Jozef Paluška, podľa ktorého zamestnanci MSKŠ nie sú zásobovanie a preto v parku nemajú čo parkovať. Na jeho vyjadrenie však Holubová nereagovala.

Začiatkom roka by malo dôjsť k zmene

Obrátili sme sa preto na vedenie Mestského strediska kultúry a športu. Zaujímalo nás, či pracovníci MSKŠ na parkovanie v parku majú udelenú nejakú výnimku. Odpoveď na túto otázku sme však nedostali. Riaditeľka Simona Holubová nám však aspoň prezradila bližšie info o riešení celého problému.

Opatrením bude opätovné osadenie brány a jej sfunkčnenie, nakoľko bola viackrát vandalmi porušená. Aktuálne je brána v oprave. Po Novom roku by mala byť osadená a tým sa zabráni nepovolenému parkovanie vo dvore MSKŠ,“ povedala pre náš portál.

Môže vás zaujímať:

Mestské zastupiteľstvo rozhodlo: Záhradnícke služby Zlatých Moraviec sú zrušené!

Zlatomoraveckí poslanci schválili rozpočet mesta: Pozrite si dôležité cifry na rok 2016

Z poverených sa stali menovaní: Poslanci odklepli riaditeľov mestských podnikov

Foto: ilustračné (IK)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM