Správy

Otvoria základné školy v Zlatých Moravciach? Krízový štáb jednohlasne rozhodol

V piatok 19. februára zasadal Krízový štáb mesta Zlaté Moravce. Hlavným bodom programu bolo prípadné otváranie základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Otvoria základné školy v Zlatých Moravciach? Krízový štáb jednohlasne rozhodol
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Základné školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zlaté Moravce sú zatvorené. Práve ich prípadné otvorenie bolo hlavným bodom zasadania krízového štábu mesta.

„Krízový štáb mesta jednomyseľne rozhodol, že z dôvodu epidemiologickej situácie (podľa COVID automatu sú Zlaté Moravce čierny okres) ako aj z prevádzkových dôvodov sa v meste Zlaté Moravce bude pokračovať s dištančnou výučbou žiakov v základných školách. Materské školy budú otvorené len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým vyplýva z povahy práce, že nemôžu vykonávať prácu z domu a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce," informuje mesto Zlaté Moravce.

Okrem témy škôl a školských zariadení sa preverila aj aktuálna situácia v DOS a ZOS. „V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky opatrenia a nariadenia vydané RÚVZ a Vládou SR," dodáva radnica.

Situácia v Nemocnica Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. je bez zmeny, lôžka určené pre pacientov s ochorením COVID-19 sú plne obsadené

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM