Správy

Osočovanie a sťažnosti: V Zlatých Moravciach neplánujú online registráciu na testovanie

Zriaďovatelia mobilných odberových miest v Zlatých Moravciach neplánujú zriadiť online registráciu pre ľudí, ktorí sa chcú dať bezplatne testovať na COVID-19. Informoval o tom krízový štáb mesta.

Ilustračný obrázok k článku Osočovanie a sťažnosti: V Zlatých Moravciach neplánujú online registráciu na testovanie
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Internetový registračný formulár nebude využívať zlatomoravská nemocnica a nezriadi ho ani spoločnosť Mediform. Podľa jej predstaviteľov má online objednávací systém viaceré nedostatky. Jedným z nich je napríklad slabé pokrytie jednotlivých odberných miest internetom.

„Ďalším problémom je registrácia dôchodcov a ďalších skupín občanov, napríklad rodín bez internetu. Pri objednávkovom systéme sa urobí o polovicu menej odberov, keďže len administratíva v ochranných pracovných pomôckach jedného človeka trvá vyše desiatich minút. Predlžuje sa tak čakacia lehota na testovanie,“ uviedla firma.

Jej predstavitelia upozornili, že verejnosť nevníma komplikácie, ktoré by zavedenie elektronického objednávania prinieslo. „Namiesto ďakujem máme iba samé sťažnosti, ktoré kolujú po internete, osočovanie, posmech a fotografie po sociálnych sieťach. Pred odbernými miestami sa čaká vonku aj v iných mestách, nie iba v Zlatých Moravciach,“ reagovala firma na množiace sa sťažnosti ľudí, ktorým sa nepáči dlhé čakanie na antigénové testovanie.

Podľa firmy je najlepším riešením zvýšiť počet odberných miest. Na to však chýbajú zdravotníci.

„Odkedy sme otvorili odberné miesto, každý deň tam vozíme zdravotnícky personál a po skončení testovania ho zasa odvážame späť. Na zverejnený inzerát, v ktorom sme hľadali zdravotníkov, nereagoval nik. Preto zavedieme novinku, vždy v deň testovania rozdáme 250 časeniek. Na ich druhej strane bude presný čas odberu. Občania potom nebudú musieť stáť v rade, ale môžu prísť na konkrétny čas uvedený na časenke. Veríme, že aspoň takto upokojíme situáciu,“ informovala spoločnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM