Veronika Kalinová Iné športy

Organizuje sa 1. ročník Horskej cykločasovky: Pridáte sa?

Organizátor CK Machulince a OÚ Machulince usporiada v sobotu prvý ročník Horskej cykločasovky. Zapojiť sa môže každý, kto si chce spríjemniť sobotňajší deň a trochu si zašportovať. Vítané sú i deti a rodičmi.

Ilustračný obrázok k článku Organizuje sa 1. ročník Horskej cykločasovky: Pridáte sa?
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa o 10.00 hod. stretávajú všetci priaznivci cyklistiky na štadióne TJ Machulince, kde sa začne prezentácia účastníkov. Od 13.00 hod. sa štartuje pretek v minútových intervaloch na 35-kilometrovej trati. Trať vedie nenáročným stúpaním po lesnej ceste a pokračuje zvlneným terénom v horskom prostredí medzi obcami Veľká Lehota, Malá Lehota, Obyce a späť na štadión TJ Machulince do cieľa.

Okrem preteku sa o 13.40 hod. organizuje i tzv. Hobby pretek na trati dlhej 12 km. Hobby pretek sa odštartuje hromadne a vítané sú i deti v sprievode aspoň jedného rodiča. Obe trate budú farebne označené. O 16.30 hod. je naplánované vyhodnotenie preteku.

Súťažné kategórie a podmienky

Pretek na 35-kimometrovej trati bude rozdelený na 5 kategórií: JK – Muži (juniori) do 18 rokov MK – Muži od 19 do 39 rokov, SK – Muži (seniori) od 40 do 49 rokov, VK – Muži (veteráni) od 50 do 59 rokov a ZK – Ženy 15 a viac. Od všetkých účastníkov sa očakáva 100 %-ný stav bicykla a dobrý zdravotný stav. Priniesť si okrem horského bicykla treba prilbu a zdravotný preukaz.

Výška štartovného je na 35 km trati 8 eur a na hobby trati 5 eur. V cene je zarátané i občerstvenie a nápoj pre pretekárov počas preteku. Pre prvých troch výhercov z každej súťažnej kategórií budú pripravené i vecné ceny.

V znamení horskej cyklistiky

Akcia je pripravená pre všetkých milovníkov horskej cyklistiky a pre tých, ktorí si chcú vychutnať tento šport naplno, zmerať si sily s inými súpermi alebo si len tak rekreačne zabicyklovať. Na vašu účasť sa teší Cyklistický klub Machulince. Všetkým pretekárom držíme palce a veľa síl.

Svoju účasť na preteku môžete nahlásiť do 24.05 2013 do 15.00 hod. na mailovú adresu cyklocasovka@gmail.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM