Správy

Odoberáte vodu neoprávnene? Generálny pardon vodární končí už tento mesiac

Pokiaľ bez zmluvy odoberáte vodu z verejného vodovodu a vypúšťate odpadové vody do verejnej kanalizácie, máte šancu na nápravu. Západoslovenská vodárenská spoločnosť vyhlásila generálny pardon. Ten však končí už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Odoberáte vodu neoprávnene? Generálny pardon vodární končí už tento mesiac
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Západoslovenská vodárenská spoločnosť udeľuje generálny pardon všetkým, ktorí bez zmluvy odoberajú vodu z verejného vodovodu a vypúšťajú odpadové vody do verejnej kanalizácie. Informovala o tom prostredníctvom webu mesta Zlaté Moravce.

Generálny pardon prebieha od apríla tohto roku. Pôvodne mal trvať do konca mesiaca júl. Vodárne však pardon predĺžili až do konca tohto mesiaca. Neplatiči tak majú ešte stále čas na nápravu, no aj ten sa pomaly kráti.

„Vedenie Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. rozhodlo o predĺžení trvania udeleného „GENERÁLNEHO PARDONU“ v termíne do 31.08.2018, čím ešte dáva všetkým neoprávneným odberateľom/pro­ducentom možnosť prihlásiť sa a bez sankcií zlegalizovať svoje pripojenie. Západoslovenská vodárenská spoločnosť. a.s. si do konca predĺženého termínu neuplatní fakturáciu za náklady súvisiace s obhliadkou legalizovaného odberného miesta/miesta produkcie v zmysle platného Cenníka výkonov a služieb ZsVS, a.s„," informujú vodárne.

Ako ďalej vodárne uviedli, v prípade preukázania neoprávneného odberu vody z verejného vodovodu a vypúšťania odpadových vôd do verejnej kanalizácie po skončení generálneho pardonu si Západoslovenská vodárenská spoločnosť bude uplatňovať voči neoprávneným odberateľom/pro­ducentom náhradu škody, zmluvnú pokutu a úhradu nákladov spojených so zisťovaním neoprávneného odberu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM