Správy

Oddelenie vnútorného lekárstva: Zlatomoravská nemocnica ho dala zrevitalizovať

Dobré správy pre pacientov. Nemocnica Zlaté Moravce odovzdala do prevádzky zrevitalizované priestory oddelenia vnútorného lekárstva, ktoré prešlo potrebnou modernizáciou.

Ilustračný obrázok k článku Oddelenie vnútorného lekárstva: Zlatomoravská nemocnica ho dala zrevitalizovať
Zdroj: Nemocnica Zlaté Moravce

Ako informovala spoločnosť AGEL, hospitalizovaní pacienti v zlatomoravskej nemocnici sa odteraz budú liečiť v krajšom a novšom prostredí. Prispieť k tomu má revitalizácia všetkých priestorov pre pacientov a zdravotnícky personál, zavedenie nového komunikačného systému pacient-sestra a vybudovanie hygienickej časti pre hendikepovaných pacientov. „Záujmom zdravotníckeho zariadenia je vytvorenie dobre fungujúceho oddelenia využívajúceho nielen inovatívne metódy diagnostiky a liečby ochorení, ale aj vybudovanie kvalitného prostredia,“ uviedla Alžbeta Sivá, hovorkyňa spoločnosti AGEL.

Oddelenie vnútorného lekárstva aktuálne disponuje 25 lôžkami, z toho 5 lôžkami jednotky intenzívnej starostlivosti, prioritne slúžiacich pre pacientov zo spádovej oblasti v zlatomoraveckom regióne.

"Obnovená nemocničná časť je modernejšia, estetickejšia a s vyšším hygienickým štandardom, čo prispeje k pozitívnemu vnímaniu pobytu na oddelení zo strany pacientov. Hlavným zámerom rekonštrukcie bolo zlepšenie prostredia určeného na poskytovanie a výkon zdravotnej starostlivosti,“ uviedol Miroslav Jaška, predseda predstavenstva Nemocnice Zlaté Moravce.

„Interné oddelenie poskytuje komplexnú preventívnu a liečebnú starostlivosť dospelej populácie v oblasti vnútorných chorôb, predovšetkým včasnú a správnu diagnostiku, liečbu, určenie prognózy vnútorných chorôb, ich následkov a komplikácií pacientom zo spádovej oblasti a tiež pacientom preložených z iných zdravotnických zariadení. Má povahu akútneho, všeobecne zameraného oddelenia, ktoré zabezpečuje zdravotnú starostlivosť v nepretržitej prevádzke pre dospelých pacientov, ktorí majú vnútorné choroby a vyžadujú diagnostiku a liečbu, ak si tomu zodpovedá stav pacienta, respektíve nie je možné poskytnúť mu ambulantnú starostlivosť,“ uvádza AGEL.

Na foto: Otvorenie zrevitalizovaných priestorov oddelenia vnútorného lekárstva

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM