Kristína Striešková Rôzne

Oddelenia mestskej nemocnice to majú zrátané

Všeobecná zdravotná poisťovňa podala návrh ohľadom nezazmluvnenia oddelení Mestkej nemocnice Zlaté Moravce a zoštíhlenia lôžok od 1.7.2011. Občania mesta a takisto aj zamestnanci nemocnice však zatiaľ dôvod nevidia.

Zrušiť by sa mali chirurgické oddelenie s počtom lôžok 36, JIS interné oddelenie s 5 lôžkami a Oddelenie anestézie a internej medicíny so 4 lôžkami. Zatvorenie daných lôžok by v meste a jeho okolí znamenalo krízovú situáciu, z dôvodu nefunkčnosti žiadnej nemocnice v takom rozsahu, v úseku od mesta Nitry po Žiar nad Hronom.

Návrh sa stretol s nepochopením obyvateľov mesta a aj samotných zamestnancov nemocnice, keďže nemocnica prešla reštrukturalizačným procesom a nevykazuje žiadne dlhy a záväzky voči štátnym aj neštátnym inštitúciám, naopak, je v miernom zisku. V minulom roku 2010 sa dokonca umiestnila na 5.mieste medzi poistencami VšZP a chirurgické oddelenie bolo na 3.mieste medzi TOP oddeleniami na Slovensku.

Ak bude návrh VšZP schválený, znamenalo by to zníženie dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre klientov VšZP v zlatomoraveckom regióne.

Mesto má záujem o zachovanie oddelení, keďže mesačne prejde rukami lekárov viac ako 100 pacientov. Mesto očakáva, že pod petíciu o zachovaní oddelení nemocnice sa podpíše celý región. Nemocnica obsluhuje 38 obcí, čo znamená spolu viac ako 40 000 ľudí.

Nemocnica je zachránená
1
Galéria
Oddelenia mestskej nemocnice to majú zrátané
1
Galéria
nemocnica_zm
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM