Futbal

Obrovská udalosť: Zlaté Moravce budú hostiť futbalové ME do 17 rokov

Štvrtkové zasadnutie zastupiteľstva bolo trochu iné ako tie predošlé. Hosťom bol generálny sekretár SFZ (Slovenského futbalového zväzu) Jozef Kliment. Oznámil, že Moravce budú jedným z hostiteľských miest ME do 17 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská udalosť: Zlaté Moravce budú hostiť futbalové ME do 17 rokov
Zdroj: Dnes24.sk

Jozef Kliment, generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu (SFZ), prišiel na rokovanie zastupiteľstva, aby predniesol zaujímavú informáciu. Slovensko bude tento rok v máji hostiť finálový turnaj Majstrovstiev Európy do 17 rokov. „Turnaj považujeme za jednu z najväčších priorít v tomto roku. Chceme sa naň dobre pripraviť a byť úspešní nielen na poli športovom, ale aj organizačnom,“ hovorí generálny sekretár.

Do tohto projektu sa SFZ snaží zapojiť veľké množstvo ľudí z klubov, miest, obcí a urobiť všetko pre úspech turnaja. Športovým cieľom by mal byť postup na Majstrovstvá sveta. Až šesť z ôsmich účastníkov postúpi na šampionát v Spojených arabských emirátoch, šanca je teda vysoká. Sedem súperov bude známych koncom marca.

„Turnaj má dve centrá – Žilina a Senec. Každé centrum má dva štadióny. V Žiline je to Žilina a Dubnica nad Váhom a v centre Senec je to Nitra a Zlaté Moravce,“ upresnil miesta zápasov finálového turnaja Jozef Kliment. Argumentom pre Zlaté Moravce je krásny štadión

Informáciu, ktorá odznela na poslednom mestskom zastupiteľstve o ME v našom meste, potvrdil aj športový riaditeľ FC ViOn Milan Galaba. „Majstrovstvá Európy do 17 rokov je najvýznamnejší futbalový turnaj UEFA, ktorý sa bude hrať na Slovensku, po takmer 15-tich rokoch, keď sa na Slovensku hral záverečný turnaj ME do 20 rokov. To, že jedným z miest, kde sa tento turnaj odohrá budú Zlaté Moravce, je ocenením práce majiteľa FC ViOn Viliama Ondrejku a ďalších funkcionárov, hráčov a fanúšikov tohto klubu,“ hovorí Milan Galaba a pokračuje.

„FC ViOn Zlaté Moravce je etablovaný klub v Corgoň lige. Štadión, na ktorom sa budú hrať 3 zápasy základnej skupiny, patrí medzi najkrajšie na Slovensku a to tiež rozhodlo, že tieto Majstrovstvá Európy sa budú hrať aj v našom meste. Generálny sekretár SFZ Jozef Kliment ma požiadal o sprostredkovanie stretnutia s primátorom a poslancami mesta, aby ich, ale aj širokú verejnosť informoval o ďalších krokoch pri propagácii tohto turnaja.“

„Pred turnajom, ktorý bude v termíne 5. – 17. mája 2013, budú aj v našom meste rôzne sprievodné akcie, najmä na školách. Mrzí ma, že primátor, ale aj niektorí občania, ktorí boli na mestskom zastupiteľstve, akoby s nedôverou prijali informáciu pána Klimenta o tomto najvýznamnejšom podujatí, aké sa na území nášho mesta uskutoční v celej jeho 900 ročnej histórii. V prvej polovici mája celá futbalová Európa prostredníctvom televízie EUROSPORT bude vidieť ME 17 aj zo Zlatých Moraviec. A to je tá najlepšia reklama pre toto mesto," uviedol športový riaditeľ FC ViOn Milan Galaba.

Anna Mondočková/mo­ravce24/

Zastupiteľstvo február - ME do 17 rokov.
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM