Veronika Kalinová Rôzne

OBRAZOM: V Moravciach rozsvietili vianočný stromček, prišiel aj Mikuláš

Už tradične sa na Mikuláša nerozžiarili len detské oči po nájdení sladkých dobrôt v čižmičke, ale taktiež aj množstvo svetiel na vianočnom stromčeku v centre mesta. Postaral sa o to Mikuláš spolu s anjelom a čertom na zlatomoravskom námestí.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Moravciach rozsvietili vianočný stromček, prišiel aj Mikuláš
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok popoludní bolo v centre Moraviec rušno, všade bolo počuť vravu a nadšené štebotanie najmenších. Z diaľky bolo počuť spev a rôzne výkriky s jediným heslom: Mikuláš. Uzimené publikum potešili anjel, čert a najvzácnejší hosť s bielou bradou, ktorí spolu prišli na námestie veľkolepo na koči s konským záprahom.

Najmladšia generácia si prišla na svoje sladkou odmenou po zaspievaní alebo zarecitovaní všakovakých vianočných básničiek. Po roku sa tak Zlatomoravčania opäť zišli v hojnom počte pod vianočným stromčekom a vychutnali si chvíľu bez starostí v žiari svetiel z ozdôb, ale hlavne očí svojich ratolestí.

Vianočný stromček aj tento rok stojí na svojom tradičnom mieste na Námestí A. Hlinku. „Ozdobený je novým led diodovým osvetlením, ktoré zakúpil mestský podnik Technické služby mesta Zlaté Moravce,“ informovalo vedenie mesta. Slávnostným rozsvietením vianočného stromčeka sa rozsvietili i všetky detské tváričky. Stromček v žiari svetiel nám jasne napovedá, že Vianoce sa blížia nezvratnou rýchlosťou…

Mikuláš na námestí a rozsvietenie vianočného stromčeka
14
Galéria
Foto: Veronika Kalinová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM