Tímea Kamenická Kultúra

Obľúbený festival sa blíži: Vysoké hory Nitra aj so zahraničným hosťom!

Priaznivci hôr a cestovania by mali zbystriť pozornosť. Festival Vysoké hory Nitra opäť prinesie zaujímavé filmy a prezentácie.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený festival sa blíži: Vysoké hory Nitra aj so zahraničným hosťom!
Zdroj: Dnes24.sk

10. ročník obľúbeného festivalu sa nezadržateľne blíži. Bude sa konať 21. novembra 2015 od 9.00 hod. vo Veľkej sále Mestského úradu v Nitre. Hlavným organizátorom festivalu je občianske združenie Nitriansky horský spolok.

Zaujímaví hostia

Program bude pozostávať zo štyroch blokov prezentácií a filmov, ktoré divákom prinesú zaujímaví hostia. Už tradične sa predstaví Paľo Barabáš s filmom Suri, ktorý zachytáva cestu po neznámej africkej rieke až k prírodnému kmeňu Suri. Film je o spoznávaní života tohto kmeňa a jeho tradícií. Miro Dušek porozpráva niečo o extrémnom kaňoningu, dokumentarista a fotograf Tomáš Hulík uvedie do tajov našej krajiny prostredníctvom nového dokumentu Divoké Slovensko.

S prezentáciou s názvom Môj horolezecký život – cesta ku všetkým 14 osemtisícovkám sa predstaví hosť z Poľska, horolezec Piotr Pustelnik.

Filmy od domácich

Na festivale sa so svojim skúsenosťami a zážitkami podelia aj Nitrania. Kameraman a dokumentarista voľnej prírody Stanislav Kováč príde s filmom Hory, batoh, kamera II., Ivan Breský s dokumentom, ktorý hovorí o možnostiach cyklistiky v oblasti jazera Lago di Garda v talianskych Dolomitoch a Erich Domček predstaví film o 2000 kilometrovej ceste na motocykloch naprieč šiestimi štátmi Mexika.

Výstava fotografií aj „detský piatok“

Nesmú chýbať sprievodné akcie, ku ktorým jednoznačne patrí výstava fotografií hôr, cestovania, fauny a flóry. Aj tento rok čaká na najlepšiu fotografiu Cena poroty. Súčasťou festivalu bude aj „detský piatok“, ktorý má upevniť environmentálne povedomie žiakov nitrianskych škôl a tiež posilniť ich vzťah k pohybu v prírode.

Výlet na Zobor

Návštevníci sa môžu tešiť na tombolu o hodnotné ceny a pre rodičov s deťmi je pripravený detský kútik. V prípade pekného počasia sa v nedeľu 22. novembra 2015 o 9.15 hod. uskutoční poznávací výlet na Zobor spojený s výkladom.

Fotografie z minulých ročníkov si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Foto: Peter Michalík a archív festivalu Vysoké hory Nitra

Obľúbený festival sa blíži: Vysoké hory Nitra aj so zahraničným hosťom!
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM