Samospráva

Občianska poriadková služba sa vracia: Mesto hľadá štyroch záujemcov o prácu

Mesto Zlaté Moravce sa rozhodlo obnoviť miestnu občiansku poriadkovú službu. Štyria členovia z radov občanov budú dohliadať nad poriadkom a bezpečnosťou v meste. Radnica vypísala výberové konanie na tieto miesta.

Ilustračný obrázok k článku Občianska poriadková služba sa vracia: Mesto hľadá štyroch záujemcov o prácu
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zlaté Moravce vypísalo výberové konanie na štyri pracovné miesta členov miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS). Výberové konanie sa uskutoční dňa 25.10.2017 o 9­.00 hod. v priestoroch zasadačky Mestského zastupiteľstva, na 1. poschodí na mestskom úrade v Zlatých Moravciach.

„Záujemcovia o pracovnú pozíciu môžu písomnú žiadosť o prijatie do zamestnania osobne doručiť, alebo zaslať poštou, na adresu Mestského úradu, ul. 1. mája č. 2, 953 01 Zlaté Moravce. Záujemcovia vo svojej žiadosti jednoznačne uvedú názov pracovnej pozície o ktorú majú záujem (člen MOPS).Termín na predkladanie žiadostí o prijatie do zamestnania je 23.10.2017,“ informuje radnica.

Čo treba spĺňať?

Záujemca o toto miesto musí mať ukončené minimálne základné vzdelanie, stredné, prípadne vyššie vzdelanie je výhodou. Minimálny dosiahnutý vek 18 rokov. Záujemca nesmie byť právoplatne odsúdený za trestný čin a akýkoľvek zločin v zmysle trestného zákona. Zoznam požadovaných dokladov si môžete pozrieť na oficiálnom webe mesta.

Na tri roky

Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby by podľa vedenia mesta mali vykonávať dohľad nad ochranou verejného a súkromného majetku pred poškodzovaním, monitorovať a zabezpečovať bezpečnosť detí počas ich cesty do školy, prípadne upozorňovať na dodržiavanie pravidiel v cestnej premávke.

Projekt občianskych hliadok je nastavený na tri roky. Mesto si od neho sľubuje zvýšenie zamestnanosti v marginalizovaných komunitách a zvýšenie dohľadu nad poriadkom v uliciach Zlatých Moraviec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM